Fogós cipő

Nyemcsok László

Az egyik csabai dohányboltban állt sorba az asszony. Előtte egy fiatalember cigit vett, az eladó kérte tőle a személyit, hogy betöltötte-e a 18-at. Utána jött az asszony, ő is cigit vásárolt. Megkérdezte az eladót: Tőlem nem kérné el a személyit?

Valamelyik nap egy nagyboltban vásároltam. Előttem egy nyugdíjas állt. Ennek azért volt jelentősége, mert a nyugdíjasoknak több áruból lejött még plusz tíz százalék. Ismerősöm kotorászott a személyi után, de a pénztáros megnyugtatta: Tessék hagyni, látom, hogy betöltötte a 65-öt. Utána jöttem én. Mielőtt leolvasta volna a termékek árát a pénztáros, megkérdeztem tőle: Én nem nézek ki nyugdíjasnak? Amikor azt mondta, hogy nem, boldogan fizettem ki a teljes árat.

Harapófogóval ugyanakkor a legnagyobb kedvezmény is elérhető, a nulla forintos vételárnál nincs jobb. Korábban Hatvanban egy férfi és női társa bementek az egyik üzletbe, ahol a férfi kiválasztott és felpróbált egy sportcipőt. Megfelelt neki, ezért hirtelen mozdulattal előkapott a kabátja zsebéből egy fogót, és levágta a lábbeliről a lopásgátlót. Eközben a nő, kezében egy szatyorral várta az eszköz eltávolítását, ezzel segítve a férfit, aki a cipőt a szatyorba tette, majd mindketten sietősen távoztak az üzletből.

A tolvaj azonban elfelejtette kivenni a termék belsejéből az úgynevezett lágy áruvédelmi etikettet. Ezért megszólalt a riasztó, amikor elhagyták az üzletet. A páros felvette a nyúlcipőt, és elmenekültek, de később elkapták őket. Egy kis fahumorral élve: éles volt ugyan a fogó, mégis győzött az elfogó.