Plasztikázás

Nyemcsok László

A jogsimat eddig mindig megújították. Mondjuk, nem is jártam arcfiatalító kezeléseken, mell- és orrműtéten, zsírleszíváson sem. Nem úgy, mint a 39 éves, brazil Denise Rocha, aki több mint 100 millió forintnyi összeget költött el plasztikai műtétekre. A világ legdögösebbnek tartott ügyvédnője elégedett a végeredménnyel, viszont annyira megváltozott a külseje, hogy nem akarták meghosszabbítani a jogosítványát.

Pillanatnyilag nincs 100 millió forintom, hogy plasztikai műtétekre menjek, de nekem még az is kevés lenne. Régen véletlenül bevehettem az Alain Delon-gátlót, és hatott. Amikor korábban a lányommal együtt mutatkoztam, kiszaladt többek száján: tiszta apja, és mégis szép. Mostanra változott a dolog, már azt mondják a lányomnak, hogy tiszta anyja, és ugyanolyan szép.

Büszke is vagyok rájuk. Én beérem azzal, ha időnként azt mondják, hogy szép a lelkem. Ez semmibe nem kerül, plasztikai műtét sem kell hozzá. Sokáig azt sem tudtam, hogy a botoxot eszik-e vagy isszák, mára azonban már majdnem annyira elterjedt szó lett, mint a mobiltelefonos applikáció.

Az arcfiatalításhoz hasonlóan még az applikáció is magas nekem, de sokáig nem halogathatom, hogy sok sorstársamhoz hasonlóan beletanuljak. Az élet jórészt már az ilyen mobilos alkalmazásokon keresztül zajlik. Csak attól félek, mire belejövök, érkezik egy újabb vívmány. Lehet, hogy már csak oda kell tenni az okostelefont a testemhez, és ezáltal keskenyebb lesz az orrom, nagyobb a mellem, és csókosabb a szám. Na, ez lesz majd nagy szám.