Inez nevében

Nyemcsok László

Megnéztem, az Inez görög eredetű név, az Ágnes spanyol formája, jelentése: szent, tiszta. Szeret szeretetet adni, de ő is úgy érzi jól magát, ha szeretet veszi körül. Érzelemben gazdag egyéniség, nagyon érzékeny, és nehezen viseli a csalódásokat. Kívánom, minél kevesebben legyen része. Kolléganőm november 30-ára, András napjára volt kiírva, mondtam is neki, az egy csodálatos nap, akkor kezdődnek Csabán a disznótorok. Inez ugyanakkor nem szerette volna, hogy az Andrásokkal és a disznótorokkal említsék egy lapon, így várt még néhány napot.

A lányom és a feleségem is az Inez nevet viseli, csak ők Ágnesként használják. A nejem családjának szinte minden hölgytagját Ágnesnek hívták, hívják, és ha már disznótor, mesélt egy tömör sztorit. Gerendáson volt a tor, és a dédimamának hirtelen kellett egy edény. El is kiáltotta magát: Ágikám, hozz ide egy tálat! Négy Ágnes rohant azonnal.

Inezt egyelőre nem a disznótor, a kolbász érdekli, beéri más, tápláló élelmiszerrel is, még ha elég egyhangú is a napi menüje. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy egy csodálatos ajándékot kapott. Életnek hívják.