Sztárvilág

2010.04.09. 09:46

Mit kérnek a sztárok Budapesttől?

Bár a tengerentúlon akad, aki nem is hallott még Magyarországról, a nálunk forgatott filmeket mégis mindenki ismeri. Kis hazánk ugyanis egyre inkább a filmesek kedvelt helyévé válik.

NANA.HU

Már a kilencvenes években megmozdult valami – a legnagyobb nevek jöttek hozzánk, hogy magyar földön faragjanak filmet a forgatókönyvekből, megörökítsenek valamit, amit csak itt lehet. Korábban inkább Berlin, Párizs vagy London játszotta Budapestet.



Pest, vagy valami más?

Madonna híres-hírhedt alakítása az argentin elnök feleségeként az Evitában klasszikus példa a filmes túlzásra: a budapesti utcákkal, és a boltok tábláival. Gárdos Éva filmje, a 2001-es Amerikai rapszódia azonban már igazi sztárparádé volt Scarlett Johanssonnal és Seress Zoltánnal, de Jean Reno, Brad Pitt, Eddie Murphy, Robert Redford is tiszteletét tette nálunk. A napokban pedig az egyik legünnepeltebb hollywoodi szívtipró, Robert Pattinson, a Twilight sztárja, és Kristin Scott-Thomas forgat a pesti utcákon.

Összeállításunkban hírességek Budapesten >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!