Sztárvilág

2009.03.13. 14:46

Peller Mariannak havonta csak egy új ruhára telik

Nem keresnek rosszul a tévések, de azért ők is megérzik a válságot. Sokan hiteleket törlesztenek, így nem árt, ha odafigyelnek arra, mire mennyit költenek. Peller Mariann például a ruhásszekrényén húzta meg a nadrágszíjat!

Kiskegyed

Két hónapja vette át új lakásának kulcsait a Reggeli műsorvezetője, Peller Mariann. Mivel eddig még soha nem élt önállóan, bizony meg kellett tanulnia, hogy az égve felejtett villanykörte pörgeti a villanyórát! Az órákon át tartó zuhanyzás meg a vízórát!

Megtanult spórolni

Hitelből vette lakását Mariann és a törlesztő részletet nála is minden hónapban vonja a bank. Most, hogy az árfolyam ingadozik, sokkal több pénzt emelnek le a fizetéséből, mint amennyire számított, így komolyan oda kell figyelnie arra, hogy mennyi energiát használ fel. Szerencsére ezt az akadályt jól vette Mariann és hamar belejött a takarékoskodásba, de ez nem volt mindig így! „Korábban nem voltam ennyire takarékos, de miután önálló életet kezdtem, nagyon odafigyelek például az energiafelhasználásra. Fölöslegesen nem égetem a villanyt, nem állok hosszú percekig a zuhany alatt, és ez máris érződik a villany, illetve vízszámlán. A lakás berendezése során volt egy anyagi keret, amit nem léphettem túl, így nagyon meg kellett nézni, mennyiért vásárolok. Szerencsére apukám sokat segített, és amit lehetett családi összefogásban csináltak meg nekem, szuper minőségben.” – árulta el a Reggeli műsorvezetője.

Nem fosztja ki a butikokat

Az energiával való takarékoskodás a könnyebb része volt a spórolásnak Mariann számára. Azonban a válság miatt le kellett mondania arról a dologról, amit nagyon szeret, ez pedig a vásárlás!Mivel jelenleg a lakás alakítgatása és fenntartása igényli a legnagyobb anyagi ráfordítást, így kevesebbet költök ruhákra. Kitaláltam magamnak egy szabályt, hogy havonta maximum egy darabot vásárolhatok magamnak, és bár nehezen tudom megállni, de eddig még sikerült tartanom magam. Nagyon örülök, amikor kedvezményre jogosító utalványt, vagy kupont kapok, akkor igyekszem úgy vásárolni, hogy be tudjam váltani!” – mesélte Mariann.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!