labdarúgás

2018.03.06. 16:32

Nem hosszabbítják meg szimbolikusan az elhunyt Davide Astori szerződését

Cáfolta a pletykákat a Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke. A Fiorentina játékosát vasárnap érte a halál.

A hétfői hírekkel ellentétben mégsem hosszabbítja meg szimbolikusan elhunyt csapatkapitánya, Davide Astori szerződését a Fiorentina labdarúgóklub.

„Davide szerződésének utólagos megújítása hamis hír”

- közölte kedden Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke.

Hozzátette, a firenzei klub tenni fog valamit a játékos családjáért, de mindez diszkréten, a háttérben történik majd, és ezt a döntést tiszteletben kell tartani.

Az egykori válogatott hátvédet, Davide Astorit vasárnap hajnalban álmában érte a halál, szívrohamot kapott a firenzei csapat udinei szállásán. A tragédia miatt az élvonal és a másodosztály vasárnapi mérkőzéseit elhalasztották.

A játékos szerződését éppen ezen a héten hosszabbította volna meg a Fiorentina.

A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában egyperces gyászszünettel kezdődnek a meccsek ezen a héten, az udinei ügyészség pedig vizsgálatot indított Astori halála kapcsán.

Malago kedden azt javasolta, a Serie A következő fordulójában minden játékos különleges trikóban vonuljon a pályára, és így tisztelegjen Astori emléke előtt.

A hatósági boncolásra kedden került sor, Astorit szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó Szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése pedig csütörtökön lesz a Szent Kereszt templomban (Basilica di Santa Croce).

Borítókép: AFP / Silvia Lore / NurPhoto

Ezek is érdekelhetik