Sport

2007.01.16. 18:51

Budapest-Bamako: Fogságban, kirabolva, tengerparton, fotelban - a 4. nap krónikája

A Budapest-Bamako mezőnye ha egyáltalán lehetséges, még jobban szétszóródott. Budapest és a marokkói Nador között mindehol voltak versenyzők.

www.budapestbamako.hu

A hivatalos rajtról ma csak nagyon kevesen rajtoltak. Elsőként a O5-ös Motorváros Team cabrio Trabatja érkezett Afrika földjére még tegnap este. Örömükbe csak akkor vegyült némi üröm, amikor hamis pénz használatáért a marokkói rendőrség őrizetbe vette őket. Rövid fogság után azonban szabadon engedték Tóth Rolandot és Krúdy Szabolcsot.
A rendőrökkel nemcsak nekik gyűlt meg a bajuk. Zelenák Zoltán, Zelenák Krisztián és Komlóhegyi Balázs álrendőrök áldozatává vált Barcelonától délre. Négy rendőrnek öltözött férfi leállította őket, kipakoltatta Land Roverüket és eközben ellopták minden készpénzüket. Ez már a harmadik vagyon elleni bűncselekmény itt az európai szakaszon.
Komoly gondokkal kellett megbírkózia a O3-as Fem Fatal Field csapatának. Horváth Mária és Balatoni Andrea egy geo-challenge feladat megoldása közben eltévedt és egy kőbányában ragadt. Délután 5-kor a bánya bezárt és a lányok 4 órán keresztül keresték a a kiutat. Találékony versenyzőink a bánya lakatát Nissan Navarrájukkal egy bő gázzal letépték. Szorult helyzetükből csak így találtak kiutat. Kis kalandjuknak köszönhetően reggel 4-kor értek céba és két óra pihenő után már indultak is tovább Almeriába.
A 7O km/h sebességgel "száguldó" Csepel Csapat (69) ma délelött befutott Almeria kikötőjébe utolérve az élbolyt. Murciánál akkor keltettek nagy feltünést, amikor egy hegesztő munkát igénylő javításhoz egy utcai kandelláber megcsapolásával szereztek áramot.
Ma reggel Tiba Tamás negyed ötkor befutott Murciába, majd röviddel ezutá az autó kuplugja ment tönkre. A mezőny egy része reggel tízkor kompra szállt az afrikai Nador felé míg a későn kelők ma a esti fél tizes komppal indulnak Marokkóba és pihenőnapot tartanak a festői Almeria városában.
E sorok írásakor a magyarok - köztük a békési Barna-fivérek - a kikötő parkolójában élvezik a jól megérdemelt pihenést a kemény európai szakasz után. A B1-es rajtszámú Bulibuszból előkerült egy lengyel gyártmányú ülőgarnitúra is, amit egy afrikai falu törzsfőnökének akarnak ajándékozni. "Ez lesz a falu trónja, de most sörözésre tökéletesen megteszi"- nyilatkozta Polgár András. A verseny kategóriában ma kétnapos etap kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a versenyzőknek legközelebb holnap este 1O-kor kell a marokkói Merzouga dűnéinél bejelentkezni. A több, mint 11OO kilométeres távon több feladattal és a marokkói kősivatag zordságával is meg kell küzdeniük az indulóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!