Sport

2005.05.27. 09:25

Előre FC: szomorú búcsú Pécsett

Csütörtökön Pécsett játszotta utolsó mérkőzését a Békéscsabai Előre FC. A lila-fehérek már búcsúztak az élvonaltól, ám nagy kérdés volt, hogy milyen formában él tovább a csapat. Lesz-e pénze Darko Canadic-nak, az Előre FC tulajdonosának kifizetni a felgyülemlett tartozásokat (információk szerint külföldön sikerült nagyobb összegű hitelhez jutnia), vagy esetleg a város veszi át a csabai csapat működtetését.

BEOL

Pécsi MFC—Békéscsabai Előre FC 5—0 (0—0)
NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Pécs, 3000 néző.
V.: Világi (Gergely, Lászlai).

Pécs: Németh G. — Schindler, Dienes, Szabados, Szekeres Zs. — Sipos, Pavicsevics, Erős G., Kulcsár — Montvai, Horváth Gy. Edző: Ott József.
Békéscsaba: Simunic — Lázok, Vilotics, Brlázs, Kocsis — Lengyel, Grujics, Pozsár, Polczer — Drobnjak, Bozsovics. Megbízott edző: Jakab Péter.

Csere: Simunic helyett Matkó az 55., Erős G. h. Dávid, Polczer h. Balogh M., mindkettő a 62., Lázok h. Miklya a 84. percben.
Gólszerző: Horváth Gy. a 46., a 77., Kulcsár a 81., Szekeres Zs. a 83., Grujics (öngól) a 89. percben.
Sárga lap: Kocsis (Sipost lerántotta) a 45., Drobnjak (sípszó előtt elrúgta a labdát) az 54. percben.
Kiállítás: Vilotics a 60. percben.
Szögletarány: 5:1 (3:0).

46. perc: Sipos jobb oldali beadása után Horváth Gyula érkezett jó ütemben a kapu elé, a csabai védőket megelőzve jobb lábbal, hat méterről pöccintett a vendégek kapujába, 1—0.
60. perc: Horváth Gyula iramodott meg Matkó kapuja felé, az utána iramodó Vilotics már csak a 16-oson belül, szabálytalanul tudta lerántani, ezért a bíró kiállította és tizenegyest adott. A büntetőt Montvai a jobb oldali kapufára rúgta.
77. perc: a pécsiek lekopírozták az első találatot, a különbség mindössze annyi volt, hogy Horváth Gyula ezúttal hat méterről nem lábbal, hanem fejjel volt eredményes, 2—0.
81. perc: Kulcsár 18 méterről lövésre szánta el magát, jobb lábas bombája pedig a bal felső sarokban kötött ki, 3—0.
83. perc: Kulcsár jobb oldali szögletét követően Szekeres Zsolt emelkedett a legmagasabbra, hét méterről zavartalanul fejelhetett a kapu jobb oldalába, 4—0.
89. perc: Dávid jobb oldali beadása után Grujics ért szerencsétlenül a labdához és a kimozduló Matkó mellett a kapu közepébe forgott róla a labda, öngól, 5—0.

Csütörtökön Pécsett játszotta utolsó mérkőzését a Békéscsabai Előre FC. A lila-fehérek már búcsúztak az élvonaltól, ám nagy kérdés volt, hogy milyen formában él tovább a csapat. Lesz-e pénze Darko Canadic-nak, az Előre FC tulajdonosának kifizetni a felgyülemlett tartozásokat (információk szerint külföldön sikerült nagyobb összegű hitelhez jutnia), vagy esetleg a város veszi át a csabai csapat működtetését. Vészmegoldásként az is felvetődött, hogy mivel az Előre FC vezetői szerint az MTK jogosulatlanul szerepelt az idei bajnokságban, így a csabai klub elöljárói is egy új gazdasági társaság létrehozásán gondolkodnak, amivel maguk mögött hagyva a tartozásokat, zavartalanul indulhatnának a másodosztályban. Az Előre FC mostanra teljesen szétzilálódott, az utolsó fordulókban már Ursz József és Hoffmann Richárd sem lépett pályára, és habár a szerephez jutó ifisták tehetségesek, ám az első osztály még túl nagy kihívás számukra. A játékosok, edzők, gyúrók már alighanem a hátuk közepére sem kívánták a pécsi „kirándulást”, és ha dacból már nem is, de becsületből még megpróbálták összekapni magukat erre az utolsó mérkőzésre.

A pécsiek ezzel szemben sorra szerezték a pontokat az elmúlt fordulókban, így a bajnokság hajrájára már teljes nyugalommal készülhettek, hiszen biztos bentmaradóként nem volt már miért aggódniuk. A pécsiek amolyan jutalomjátékra készültek, a hazai pálya, szurkolók számára ingyenes belépés, hét ágra tűző nap, ellenfélként pedig a gyengélkedő Előre FC, mi más kellhet még — gondolhatták magukban. A mérkőzés előtt Jakab Péter meglehetősen idegesen sétált az öltöző előtti folyosón. Hogy mi járt fejében, valószínűleg már sosem tudjuk meg, miként azt sem, hogy hogyan alakult volna a mérkőzés, ha Jovan Drobnjak vagy Bojan Bozsovics kihasználta volna az előtte adódó lehetőséget. Az első félidőben, ahogy azt várni lehetett, meglehetősen unalmas és színvonaltalan játék folyt a pályán. A pécsiek megpróbáltak mezőnyfölénybe kerülni, a csabaiak pedig gyors kontratámadások vezetésével „operálni”. Hát egyik sem sikerült, néhány apróbb helyzet itt, néhány ott, ám az első félidőben nem sok minden történt.

A fordulást követően aztán Horváth Gyula góljával nagyot lendített az addig csak bóbiskoló pécsi csapat játékán, ezt követően pedig futószalagon dolgozták ki helyzeteiket a hazaiak. A 60. perctől tíz főre fogyatkozó lilák a 77. percig jól tartották magukat, a vége azonban totális csőd lett. A pécsiek úgy rugdosták a gólokat, ahogy akarták, a csabaiakon pedig látszott, hogy már csak egy dolgot várnak, hogy a bíró hármas sípszava véget vessen szenvedésüknek.

Jó: Horváth Gy., Sipos, Szekeres Zs., ill. Bozsovics.

Ott József, a Pécs edzője: — Az első félidőben meglepett a Békéscsaba nyílt és bátor játéka, a szünetben aztán sikerült felrázni futballistáimat. A végére a vendégek elfáradtak és ekkor már érezhető volt, hogy több góllal is győzhetünk.
Jakab Péter, a Békéscsaba megbízott edzője: — A mérkőzés elején talán még a vezetést is megszerezhettük volna, a második félidőben aztán hű képet mutattunk a csapat körül kialakult helyzetről. Szívügyem a klub, de nekem ennyi bőven elég volt belőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!