Sport

2005.04.12. 08:28

Ma érkezik Békéscsabára az új vezetőedző

A Békéscsabai Előre FC labdarúgócsapatának edzőkérdése kapcsán az elmúlt héten volt téma, hogy amennyiben nem oldódik meg pro-licences edző alkalmazása, akkor a liga hivatalból a fegyelmi bizottság elé terjeszti az ügyet. Mint ismert, Herédi Attila múlt pénteken végleg kijelentette, hogy mégsem ül le a viharsarkiak kispadjára, ezért ismét a fiatal szakember, a „csak” A-licences Jakab Péter pályaedző vállalta, hogy a leglabilisabb ülőalkalmatosságon ötödször is helyet foglal — Sopronban. Azóta felgyorsultak az események, a debrecen korábbi edzője, Pajkos János szóban már mindenben megegyezett az Előre főtulajdonosával.

Jávor Péter

Margitai Zoltán, a Magyar Labdarúgóliga szervezési osztályának vezetője tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy megtette a szükséges lépéseket: „Hétfőn hivatalból átadtam az ügyet a fegyelmi bizottságnak, amely rövidesen megvizsgálja, miért is maradt el a szabályzatnak megfelelő pro-licences edző alkalmazása a Békéscsabai Előre FC-nél. A bizottság rövid időn belül beidézi az érintetteket, meghallgatják indokaikat, majd ezek ismeretében döntenek.” Korábban Margitai Zoltán arról tájékoztatott, hogy az ítélet a figyelmeztetéstől a kizárásig, bármi lehet. Miközben a ligánál „intézkednek” Előre FC ügyben, a megyeszékhelyen ismét felgyorsultak az események. Olyannyira, hogy vasárnap már Békéscsabán járt Pajkos János, akit leginkább arról ismerhetnek a szurkolók, hogy a Debrecennel nem is olyan régen remek eredményeket ért el, kupagyőztes csapatot faragott a hajdúsági gárdából, s Diósgyőrben is tevékenykedett egy ideig. Nos a pro-licences szakember szóban már mindenben megegyezett az Előre FC Kft. főtulajdonosával.

— Kedden délelőtt ismét Békéscsabára utazom, miután a feltételeim közül újabbak teljesültek — mondta érdeklődésünkre Pajkos János. — Azt kértem a tulajdonostól, hogy adja írásban, hogy kedden a labdarúgók felé kifizet az elmaradt bérekből egy tekintélyes összeget, s a további hiányzó részt a hónap közepéig rendezi.

— Ismerve az előzményeket, kijelenthetjük, hogy ön ül szerdán a békéscsabai kispadon?

— Százszázalék csak akkor lehet, ha a szerdai mérkőzés végeztével onnan állok föl. De úgy vélem, 99 százalék, hogy már az én irányításommal játszik a csapat a Győr ellen. Ugyanis innentől kezdve már nem rajtam múlik a dolog. De szóban megegyeztünk, s egy korrekt megállapodást kötöttünk.

— Miért vállalta el a nehéz helyzetben lévő klub vezetőedző tisztét?

— Mert annak ellenére, hogy a játékosállomány megcsappant, s akadnak nehézségek, látok szakmai kihívást a feladatban. Jakab Péter és a megmaradt játékosok a legutóbbi mérkőzéseken is bizonyították, hogy szeretnek futballozni, szeretik a sikert és képesek harcolni a az NB I-ért. Persze hozzáteszem, elsősorban a rendezetlen anyagiak kifizetésével lehet majd elsősorban motiválni a labdarúgókat, nem új edzővel, de mint feladat, számomra vonzó a dolog, és szeretném sikerre vinni a csapatot.

— Tájékozódott elődeitől a csapatról, a városról, a klubról?

— Nem. Felnőtt ember vagyok, a magam útját járom, s a magam által kitűzött szakmai feladatokat kívánom végrehajtani.

— Milyen hosszú időre kötelezi el magát a csabai klubbal?

— Előreláthatólag hosszabb időben állapodunk meg, de a nyáron ismét leülünk tárgyalni a folytatásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!