Sport

2005.04.21. 08:54

Férfias, lovas erőpróba Szabadkígyóson

Az elmúlt hét végén második alkalommal rendezték meg a Gróf Wenckheim Kupa megyei távlovagló és távhajtó versenyt Szabadkígyóson. A kastélypark ideális helyszín a szakág versenyeihez, ezt a versenyzők és a szép számú nézőközönség egyaránt megállapította.

BEOL

Az előző napok nagy esőzései megnehezítették a lovasok, hajtók dolgát, de Balogh József, polgármester szavaival: ember és állat egézségesen fejezte be a versenyt, ami egyébként férfias erőpróbának is beillett. A távlovasok két számban, 20 és 40 kilométeren, álltak rajthoz. A 20 km-es távon tizenegy lovas, a 40 km-es távon három lovas indult. A hajtók 20 km-es versenyében négy kettes és egy egyes fogat vett részt.

A díjkiosztáson a helyezettek mellett átadták a legfiatalabb versenyzőnek járó serleget a 14 éves Gajdács Bettinának, a legidősebbnek járót Ardelean Jánosnak, aki Bettina büszke nagypapájaként vette azt át. A közönség szavazata alapján a legszebb ló címet Rangos kapta, akit Ardelean János lovagolt. A legszebb fogat cím illette Krucsai János és Barna Gergely fogatát.

A rendezők, a megye legfiatalabb lovas sportegyesületeként, Dickensné gróf Wenckheim Jeanne-Marie fővédnökségével, a megye hajdan volt legnépszerűbb és egyik legeredményesebb lovas szakágát keltették ismét életre.

Eredmények. 20 km. Megyei bajnokság: 1. Simon Éva, O''Bajan XXIII-9 n. l., 2. Fazekas Csongor, O''Bajan Benyi n. l., (mindketten Gr. Wenckheim Távlovas-távhajtó Egy.). Nyílt kategória: 1. Burzon Attila (Kunszentmárton), Bársony n. l., 2. Fazekas Csongorné (Gr. Wenckheim Távlovas-távhajtó Egy.), Shagya VI Írisz n. l., 3. Gajdács Bettina (Békéscsabai LK), Olimpia n. l. 40 km. Megyei bajnokság: 1. Kökény Pál (Gr. Wenckheim Távlovas-távhajtó Egy.), Gazal XIV-1 n. l. Nyílt kategória: 1. Petrovszki János, Ramon n. l., 2. Mohácsi Ádám, Nótás n. l., (mindketten Aranykalász LK, Újkígyós). Fogatok, 20 km. Egyesfogat: 1. Barna Gergely (Eleki LK), Ámor n. l. Kettesfogat: 1. Krucsai János (Gyeraj Lovastanya, Békéscsaba), Dévaj és Galamb n. l., 2. Kemecsi István (Olympia Trade Kft., Sarkad), Moszkító és Dáriusz n. l., 3. Borsos Béla (Sarkadi LK), Baba és Csillag n. l.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!