Sport

2016.04.06. 20:28

Nyert az MTK, de még reménykedhet a Békéscsaba

Az MTK 3-0-ra legyőzte a sereghajtó Békéscsabát a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szerdai játéknapján, Dunaújvárosban.

MTI

MTK—Békéscsaba 1912 Előre 3—0 (0—0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Dunaújváros, 513 néző. V.: Vad II. (Varga Zs., Georgiou). MTK: Hegedűs — Bese, Poór, Baki, Vadnai — Vass Á., Thiam — Gera D., Kanta J. (Vogyicska, a 92.), Strestik (Hajdú Á., a 31.) — Nikacs (Varga Sz., az 58.). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz. Békéscsaba: Polekszics — Bényei (Takács P., a 46.), Vaskó, Damjanovics, Fabio — Birtalan (Paukner, a 61.), Spitzmüller (Viczián, a 70.), Piermayr, Laczkó — Calvente, Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Baki a 14., Vass Á. és Laczkó az 57., Takács P. a 77., Piermayr a 83. percben. Szögletarány: (4:3).

51. perc: a csabai tizenhatoson belül, mintegy 15 méterre a kaputól Thiamot szerelték a védők, de az ügyetlenkedő Vaskó és Damjanovics között Nikacs szemfülesen visszaszerezte a labdát, majd jobbal 11 méterről a bal alsó sarokba lőtte, 1—0.
68. perc: a fiatal Gera Dániel visszaszerzett egy labdát a bizonytalankodó védőktől, és 14 méterről, jobbal a bal felső sarokba tekerte a labdát, amely a kapufáról vágódott a hálóba. Élete első NB I-es gólját szerezte a hazai játékos, 2—0.
93. perc: a csereként beállt Hajdú Á. külsővel tekerte a hosszú oldali kapufa mellé a labdát, 3—0.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport
[/caption]

A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött, a volt negyvenhatszoros válogatott Sárosi Lászlóra emlékeztek, aki edzőként dolgozott az MTK-nál is. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya. Mintegy tíz-tizenöt főnyi lila-fehér szurkoló kísérte el csapatát a Duna-parti városba.

A 4. percben Calvente beadása után Birtalan fejesét védte a fővárosiak kapusa. A hazaiak irányították a játékot, fölényüket két szöglet is jelezte az első negyedórában. A 14. percben Baki sárga lapot kapott Calvente buktatásáért. Ezt követően két percen belül két szögletet végzett el az Előre, de ezekből nem akakult ki igazi gólveszély. A lila-fehérek több akciót is vezettek, a 23. percben Punosevac 18 méteres szabadrúgása szállt a kapu fölé. Két perccel később a vendégek nehezen mentettek Thiam elöl.

Strestiket ápolták, majd a sérült cseh középpályást le kellett cserélni, Hajdú Á. érkezett a helyére. A 34. percben Calvente a szögletzászló közeléből szabadrúgász végzett el, és a labda csak centiméterekkel kerülte el Hegedűs kapuját. A 44. percben Thiam lövését Polekszics vetődve védte.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport
[/caption]

A szünetben Zoran Szpisljak cserélt, a beteg Bényei helyére Takács P. állt. Az 50. percben Fabio iramodott meg a bal oldalon egy előrevágott labdáért, amit elért, majd középre adott, de Hegedűs kapus biztosan védett. Az MTK gólja után próbálkoztak a lila-fehérek is, előbb Takács P. lövése akadt el a védőkben, majd a 60. percben Calvente tört be a 16-oson belülre, de az utolsó átadása nem sikerült, így szögletre mentettek az MTK védői.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport
[/caption]

Az MTK újabb csabai védelmi hiba után szerezte második gólját. A 69. percben Punosevac nagy helyzetben a kapufát találta el. Kétgólos hátrányuk birtokában a lila-fehérek mentek előre, de a fővárosiak feljebb tolták a védekezésüket, így nehezebb dolga volt a vendégeknek. A 82. percben Piermayr lőtt fölé, majd egy perc múlva besárgult. A 85. percben a csereként beállt Varga Sz. 10 méterről lőtt alig mellé.

Az MTK szünet után helyzeteiből három gólt szerzett, és ezzel megérdemelten szerezte meg a három pontot, így a szezonban először győzte le a Békéscsabát. A csabaiak a tavasszal eddig nem kaptak egy gólnál többet a bajnoki mérkőzéseiken, ám ezúttal háromszor kellett a középkezdéshez menniük. Miután a lilák két vetélytársa, a Vasas és a Puskás Akadémia is kikapott, így még élnek a bennmaradási remények.

Jó: Poór, Thiam, Kanta J., Gera D., Hajdú Á., ill. Calvente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!