Sport

2016.04.02. 20:41

Gól nélküli döntetlen a Diósgyőr ellen

Harmadszor találkozott a most futó szezonban szombat este a Békéscsaba és a Diósgyőr.

Licska Balázs

Fotó: IMRE GYORGY

Békéscsaba 1912 Előre-Diósgyőri VTK 0-0 (0-0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés. Békéscsaba, Kórház utca, 1477 néző. Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Horváth Róbert).
Békéscsaba: Polekszics – Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio – Birtalan (Viczián, 64.), Spitzmüller (Paukner, 87.), Piermayr, Laczkó – Calvente, Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Barczi (Nikházi, 75.), Egerszegi, Koman, Bognár (Ternován, 90.), Bacsa – Novothny (Grumics, 60.). Vezetőedző: Egervári Sándor.
Sárga lap: Punosevac a 90. percben, Piermayr és a 90. percben.

Bár a piros-fehérek Miskolcon decemberben 2-0-ra nyertek; a Kórház utcában szeptemberben csak az utolsó pillanatokban tudták ikszre, 1-1-re [caption id="" align="alignleft" width="237"] Fotó: Imre György
[/caption]menteni a találkozót – volt tehát miért bizakodnia az Előrének, főleg annak tükrében is, hogy az utóbbi időben bravúrgyőzelmeket, -döntetleneket könyvelhetett el.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, legalábbis abban biztos, hogy mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei. Hazai oldalon Punosevac jelentkezett biztató lövéssel, valamint egy kapusról kipattanó labdába bikázhatott bele pár méterről; a vendégek részéről pedig Bacsa próbálkozhatott nagy helyzetből, illetve Novothny és Bognár veszélyeztetett több alkalommal is.

A játékvezetőnek talán már a szájában volt a síp az első negyvenöt perc végén, amikor az Előre a legnagyobb lehetőségét hagyta ki. Calvente kígyózott a félpályától a diósgyőri kapu felé, több védőn is átverekedte magát, majd a jobb szélen felfutó Bényei elé kínálta a labdát. Bényei pedig robogott vele tovább, és 12 méterről tüzelt. A lökete hatalmasat csattant a jobb kapufán…

A második félidő elején főleg a küzdelem dominált, nem a helyzetek sokasága, jellemző volt például, hogy Calvente szinte négykézláb, pókjárásban szerzett labdát sikerrel – azonban csak a félpálya környékén. Úgy csorgott le több mint 30 perc, hogy egyedül Piermayr és Spitzmüller lövéseit lehetett feljegyezni, de igazából azok is felejtősek voltak, mivel jócskán a kapu fölé szálltak.

Az utolsó tíz percre aztán felpörgette az iramot az Előre – lévén neki fontos lett volna a három pont, miközben a Diósgyőr aligha bánta, hogy csak egy ponttal utazik haza Miskolcra. Hiába harcolt azonban ki szögleteket, szabadrúgásokat a lila-fehér együttes, a vendég kapu nem igazán forgott veszélyben, a támadásokat nem tudták befejezni életerős lövéssel, fejessel. 

Összességében egyik csapat sem érdemelt vereséget, ugyanakkor győzelmet sem a szombat esti találkozón, így igazságos döntetlen született. Bár a Békéscsaba számára lényeges lett volna a három pont megszerzése, az egy pont is pont, melynek köszönhetően továbbra is versenyben van a bennmaradásért folytatott harcban – és már ez is eredmény.

Jó: Bényei, Calvente, Fabio, illetve Bognár, Koman.

Zoran Szpisljak: - A bajnokság végén dől el, hogy mennyit is ér a mostani egy pont. Lesznek még meccsek, ahol lehet bizonyítani, és a legfontosabb, hogy még van remény a bennmaradásra. Több helyzetet is kidolgozott a csapat, szervezett volt a játék, az összkép így teljesen pozitív. Ezzel a hozzáállással kell pályára lépni a jövőben is.

Egervári Sándor: - Két fegyelmezett és győzelemre játszó csapat találkozott egymással. Igazságos döntetlen született. Azt gondolom, nem lehet elégedetlen az egy ponttal, mivel ma nem volt benne a siker a csapat játékában, a támadások végén sok volt a hiba. Licska Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!