Sport

2016.04.23. 19:56

Búcsúzik a Békéscsaba az élvonaltól

A Honvéd 2-1-re nyert szombaton a Békéscsaba ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, s ezzel eldőlt, hogy a vendég csabaiak az idény végén búcsúznak az élvonaltól.

BEOL

Budapest Honvéd—Békéscsaba 1912 Előre 2—1 (2—1)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Budapest, Bozsik stadion, 1284 néző. V.: Pintér Cs. (Huszár, Kóbor). Bp. Honvéd: Horváth A. — Ikenne-King (Botka, a 71.), Lovric, Bobál D., Baráth — Hidi, Kamber, Vasziljevics (Gazdag, az 56.), Nagy G. — Eppel, Youla (Prosser, a 82.). Vezetőedző: Marco Rossi. Békéscsaba: Polekszics — Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Calvente (Svedyuk, a 72.), Piermayr, Spitzmüller (Juhász Gy., a 90.), Laczkó — Punosevac, Paukner (Viczián, az 59.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. 
Sárga lap: Piermayr a 80., Viczián a 93. percben.
Kiállítás: Laczkó (reklamálásért) a 92. percben.   
Szögletarány: 10:7 (6:3).

25. perc: Fabio beadása után, a kavarodásban Laczkó eszmélt gyorsan és mintegy tíz méterről a kapuba pofozta a labdát, 0—1.
30. perc: Ikenne-King jobboldali beadása után a hosszú oldalon jól érkező Baráth fejelte a játékszert a békéscsabaiak kapujába, 1—1.
36. perc: Fordított a Honvéd. Nagy G. beadását Hidi rúgta kapura, Polekszics bravúrral még védett, de a kipattanó labdát, a korábbi békéscsabai játékos, Vasziljevics 8 méterről a kapuba fejelte, 2—1.
92. perc:  reklamáló Laczkót a játékvezető kiállította. 

A szombat esti találkozón jól kezdtek a vendégek, a 3. percben Laczkó bal oldali beadását Paukner 4 méterre nem találta el jól, és mellé gurította a labdát. A 10. percben szöglet után Laczkó fejelt közelről az oldalhálóba. Egy perccel később Paukner 20 méteres lövése után Horváth kapus szögletre ütötte a labdát. A 13. percben Eppel visszagurított labdáját Hidi 13 méterről fölé bombázta. A folytatásban átvette az irányítást a hazai együttes, veszélyesebb volt a Honvéd. A félidő közepén Laczkó megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek, aminek azonban nem sokáig örülhettek a vendégek, hiszen öt perc múlva egyenlített a házigazda, sőt a 36. percben már a vezetést is megszerezte. A 43. percben Calvente tíz méterről centiméterekkel perdített a kapu mellé.  

Fordulás után a 48. percben Calvente távoli bombáját nehezen védte Horváth kapus. Az 52. percben egy 18 méterről elvégzett csabai szabadrúgás után szállt fölé a labda. Előbb a hazaiak cseréltek, a gólszerző Vasziljevics helyére a fiatal Gazdag érkezett, majd Zoran Szpisljak is változtatott, az 59. percben a szlovák támadó, Paukner helyére a fiatal Viczián állt be. Változatos volt a találkozó, a lila-fehérek mindent megpróbáltak az egyenlítésért, ám a hazai akciók is veszélyesek voltak a kitámadó Előre ellen. A jól játszó Calvente megsérülhetett, helyére Svedyuk jött a pályára. A hajrában idegesen játszottak a vendégek, és többször is lesen ragadtak csatáraik.

A 84. percben Bényei jobbról jól tekerte Punosevac fejére a labdát, aki mellé bólintott, de egy hazai védő bele ért, így szöglet következett. A beívelés után az előrehúzódó Vaskó fejelte a kapu fölé a játékszert. Három perccel később Spitzmüller lövése után szöglethez jutottak a békéscsabaiak. A 88. percben Bényei mintegy negyven méterről lőtt fölé. Eppel lépett ki a védők közül, majd Damjanovics szorításában lőtt, Polekszics bravúrral hárított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!