Sport

2016.04.09. 19:55

Békéscsaba: érintetlen maradt Király hálója Sopronban

A Haladás 1-0-ra legyőzte a sereghajtó Békéscsaba együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, Sopronban, ezzel továbbra is versenyben van a dobogóért.

MTI

Haladás—Békéscsaba 1912 Előre 1—0 (0—0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Sopron, 1187 néző. V.: Haladás: Király G. — Schimmer, S. Wils, Jánvári, Bosnjak — Th. Wils, Iszlai, Németh M. (Medgyes, a 83.) — Gaál B., Williams (Martinez, a 70.), Halmosi (Popin, a 90.). Vezetőedző: Mészöly Géza. Békéscsaba: Polekszics — Piermayr, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Calvente, Spitzmüller, Takács P. (Paukner, a 75.), Laczkó — Viczián (Birtalan, a 46.), Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Takács P. a 8., Calvente a 29., S. Wils, a 48., Punosevac az 57., Birtalan az 58., Halmosi a 64. percben. Szögletarány: 1:4 (1:1).

55. perc: Németh Márió betört a bal oldalon a csabai 16-oson belülre, lövésébe Polekszics csak beleütni tudott, és az ausztrál válogatott Williams közelről a hálóba helyezett, 1—0.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Nemzeti Sport/Reviczky Zsolt
[/caption]

Hideg, szeles idő, és az esőtől alaposan felázott pálya fogadta a csapatokat szombaton este Sopronban. A 2. percben Viczián beadását Király G. hárította. Ezután jobbára a két 16-os között folyt a játék, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A 17. percben Laczkó lövését blokkolták a hazai védők.

A folytatásban a Haladás is próbálkozott, előbb Iszlai 20 méteres lövése vágódott le Vaskóról, majd Halmosi átadása után Gaál B. lőtt 18 méterről kapásból fölé. A 27. percben Laczkó beadása után Viczián hat méteres fejesét, a rutinos, válogatott hálóőr, Király lábbal védte. Hat perccel később Németh M. remek labdájával, Gaál B. egy védő szorításában 18 méterről kapura lőtt, Polekszics vetődve szögletre ütötte a labdát. Az első félidő hajrájában még Viczián 15 méteres lövését hárította a hazai kapus.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Nemzeti Sport/Reviczky Zsolt
[/caption]

Fordulás után a hosszú kihagyás után, sérüléséből visszatért Viczián helyére Birtalant küldte a pályára a lila-fehérek mestere. A második félidő elején Punosevac labdáját Birtalan nem érte el. A hazaiak vezetőgólja után idegessé vált a hangulat, két perc alatt két sárga lapot is begyűjtöttek a vendégek. A 61. percben Calvente egyedül tört kapura, de a kapujából kifutó Király megzavarta, így a védők menteni tudtak. Hét perc múlva Laczkó 10 méterről lőtt, de Király menteni tudott. A lila-fehérek mentek előre, de nem tudták bevenni a rutinos Király hálóját.

A hajrára Zoran Szpisljak csatárt hozott be Paukner szeményében a középpályás, Takács P. helyére. A 76. percben szöglet után Punosevac a kapu fölé lőtt. Tíz perccel később ismét a szerb támadó veszélyeztetett, de a Laczkó beadása után leadott nyolc méteres fejesét biztosan fogta a hazaiak hálóőre.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Nemzeti Sport/Reviczky Zsolt
[/caption]

A végig küzdelmes, de sok hibával tarkított mérkőzésen a házigazdák egy közeli góllal szerezték meg a három pontot. A Békéscsaba továbbra is sereghajtó, és hátránya egy ponttal nőtt a Puskás Akadémiával és a Vasassal szemben, amelyek döntetlenül zárták mérkőzésüket.

Jó: Király G., Németh M., S. Wils, Williams, ill. Polekszics.

Zoran Szpisljak: - Először is szeretném elismerésemet kifejezni a csapatnak, amely végig jól küzdött 93 percen át. Elég volt egy egyperces rövidzárlat, és hátrányba kerültünk. Ezután is próbálkoztunk, de sajnos nem tudtunk egyenlíteni. Továbbra is versenyben vagyunk a bennmaradásért, mivel a vetélytársak csak egy pontot szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!