Sport

2016.03.09. 20:35

Radó bombájával vitte el a három pontot a Fradi Békéscsabáról

A mostani szezonban harmadszor találkozott a sereghajtó Előre és a Ferencváros. Ahogy a Kórház utcában, úgy az Üllői úton is 1-0-ra győztek a zöld-fehérek.

L. B.

Fotó: lmre Gyorgy

Békéscsaba 1912 Előre-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Labdarúgás NB I-es bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, Kórház utca, 3500 néző. Vezette: Pintér Csaba (Horváth Róbert, Kormányos Gábor). Békéscsaba: Polekszics – Bényei (Paukner, 84.), Vaskó, Damjanovic, Fabio – Eccleston (Takács, 67.), Piermayr, Spitzmüller, Laczkó – Calvente, Punosevac (Birtalan, 76.). Megbízott vezetőedző: Purguly Árpád. FTC: Dibusz – Dilaver, Cukic, Leandro, Ramirez – Pintér (Nagy Á. 45.) – Gera, Trinks (Varga, 76.), Lamah (Hajnal, 76.) – Radó, Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

44. perc: Egy balról érkezett beívelést az egyik védő kifejelte, viszont a labda pont Radó András elé került, aki nem teketóriázott, és kapásból a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1. Szögletarány: 11:5 (1:3). Sárga lap: Piermayr a 32., illetve Gera a 90. percben.

Tévés meccs lesz az Előre kupaelödöntője

A labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzéseit március 16-án, szerdán rendezik, és mindkettőt közvetíti az M4 Sport. Az Újpest—Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés 16 órakor kezdődik, míg a Debreceni VSC—FTC találkozón 18 órakor indul útjára a labda. Az újpestiek a klub közleménye szerint az elmúlt napokban mindent elkövettek annak érdekében, hogy — munkanap lévén — később kezdődjön a mérkőzésük, de miután az M4 Sport az elődöntő mindkét mérkőzését közvetíti, este pedig BL-meccsek vannak, elutasították a kérésüket.

A visszavágókat április 13-án rendezik, a pontos időpontok még nem ismertek.

A Békéscsaba jó sorozatot produkált, három bajnoki összecsapáson keresztül veretlen maradt, sőt a Magyar Kupában is továbbjutott, az FTC viszont nem gyűjtötte úgy a pontokat, mint ősszel. Ilyen előjelekkel indult tehát a meccs.

No meg olyannal, hogy a Békéscsaba-Ferencváros mérkőzésre induló játékvezetők egy része a 44-esen balesetet szenvedett, így az eredeti kiíráshoz képest mások lengettek. A sípot viszont így is Pintér Csaba fújta. Az előzményekhez tartozik még: sokan még a kezdés előtti utolsó percekben is sorban álltak a pénztárnál, hogy jegyet váltsanak, annyian voltak kíváncsiak az FTC vendégjátékára.

Az első percekben főleg a Ferencváros akarata érvényesült, annyira beszorították az Előrét, hogy Calvente és Punosevac például a hazai kaputól 40 méterre rohangált a labda felé. Pintér próbálkozott átlövéssel – egyszer 30-ról, egyszer 18 méterről, Polekszics védett -, majd Ramirez és Lamah került nagyobb helyzetbe. A Békéscsaba kontrákkal operált – volna, ha nála lett volna a labda.

[caption id="" align="aligncenter" width="343"] Kattintson galériánkért! Fotó: Imre György.
[/caption]

Az FTC tehát listavezetőhöz méltó módon kezdett, nyomás alatt tartotta folyamatosan az Előrét. A lila-fehérek pedig próbálkoztak, de egyes esetekben gyermeteg hibákat követtek el: volt például egy bedobás, amikor a játékosnak nem sikerült visszafejelnie rendesen a labdát, az az oldalvonalon túl kötött ki. Nagyjából 25 perc elteltével kezdett el futballozni a Békéscsaba, Calvente kétszer is meglódult, illetve több próbálkozása is volt a vendég kapu előtérében a lila-fehéreknek.

Az első játékrész végén a Békéscsaba előtt adódott a meccs addigi legnagyobb helyzete: Fabio adott be félmagasan az alapvonal közeléből, Eccleston viszont három méterről sem tudta befejelni – az orra előtt ment el a labda. Erre válaszul érkezett a ferencvárosiak találata – majd véget is ért a félidő.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Kattintson galériánkért! Fotó: Imre György.
[/caption]

Rögtön a második félidő elején egyenlíthetett volna az Előre. Calvente elcsípett egy rosszul visszafelé adott labdát, meglódult a kapu elé. Nem lőtt 20 méterről, hanem befelé tolta, majd egy védő szorításában elesett. A 60. perc környékén újra egyenlíthettek volna a hazaiak: Calvente beívelése Punosevacot kereste, akire „rámászott” Dibusz kapus jó 12 méterre a kaputól, mindketten a földre kerültek. Jött Laczkó, de nem tudta berúgni az üres kapuba.


A 75. perc körül Punosevac 3 méterre a kaputól a mellkasán táncoltatta a labdát, de nem bírta bevágni a kapuba, majd a felszabadítás után érkező távoli löketet biztosan fogta a saroknál Dibusz kapus. A végén az Előre sorra rúgta a szögleteket és beszorította a zöld-fehéreket: Calvente lövését és Vaskó fejesét bravúrral védte Dibusz. Bár az Előre megérdemelte volna az iksszel járó egy pontot, a Fradi egy jól eltalált lövéssel – és ismét 1-0-val - elvitte mind a hármat a Kórház utcából.

A visszavágókat április 13-án rendezik, a pontos időpontok még nem ismertek. Kattintson galériánkért! Fotó: Imre György. Kattintson galériánkért! Fotó: Imre György. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!