Sport

2016.03.19. 18:35

Labdarúgás: Megérdemelt csabai siker a hajrában

A végig küzdelmes mérkőzésen második félidei teljesítménye alapján az Előre teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, a fordulás előtt az NB I-es tabella harmadik helyén álló Újpest ellen.

BEOL

Békéscsaba 1912 Előre—Újpest FC 1—0 (0—0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 1431 néző. V.: Erdős J. (Bozó, Farkas B.). Békéscsaba: Mursits — Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Fabio — Birtalan (Balog Zs., a 93.), Spitzmüller, Takács P., Laczkó (Paukner, a 75.) — Calvente, Punosevac.  Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Újpest: Balajcza — Diarra, Kálnoki Kis, Litauszki, Balogh B. — Windecker, Bardhi (Cseke, a 77.) — Andrics, Angelov (Kabát, a 63.), K. Hazard — Lencse (Mohl, az 56.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Sárga lap: Birtalan a 25. percben. 
Szögletarány: 10:3 (3:3).
89. perc: Calvente végzett el szögletet a baloldalról, a beadás után Punosevac az ötösön fejjel továbbcsúsztatta a labdát, és a csereként beállt berobbanó Paukner a bal kapufánál két lépésről a hálóba fejelte a pettyest, 1—0.    

A csabaiaknál a szerdai Magyar Kupa mérkőzésen csípősérülést szenvedett Polekszics kapus nem tudta vállalni a játékot, így Mursits állt a kapuba, míg tartalékként Máthé Gábor került a keretbe.

Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, majd a 11. percben Birtalan jobb oldali beadása után Spitzmüller 10 méterről lőtt fölé. Három perccel később K. Hazard 16 méteres lövését védte Mursits a jobb kapufánál. A 22. percben Andrics jobb oldali beadása után Lencse lőtt nagy helyzetben 8 méterről Mursits kezébe. A 36. percben Birtalan a 16-os oldalvonalától lőtt, Balajcza vetődve ütötte szögletre a labdát. A 43. percben Calvente bal oldali beadása után a túloldalon érkező Birtalan 10 méterről lőtte kapura, a rutinos Balajcza az alapvonalon túlra mentett.

A második félidő kezdőrúgását Mártai Miklós, az Előre egykori csatára végezte el, aki 1975 és 1979 között nyolcvanhat mérkőzésen szerepelt a lila-fehéreknél és 13 gólt szerzett. Első NB I-es gólját az újpestiek ellen lőtte az egykori csabai támadó. Az 51. percben Punosevac jobb oldali beadása után Calvente elcsúszott az újpesti védők között a 11-es pontnál.

A békéscsabaiak nagy erőfeszítést tettek a győzelem megszerzése érdekében, ezt igazolja, hogy a 67. percben már a negyedik szögletet rúgták ebben a félidőben. A 69. percben remek Birtalan—Calvente akció után utóbbi beadása Punosevac mögé érkezett. A 80. percben szöglet után Calvente bal oldali beadásáról Punosevac maradt le a kapu torkában. A 86. percben a csereként beállt Puakner még kapu fölőé lőtt, de a 89. percben a télen érkezett szlovák csatár megszerezte első gólját lila-fehér színekben, s mint később kiderült ez győztes gól volt.

Jó: Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Fabio, Calvente, ill. Balajcza, Litauszki, Hazard.

Zoran Szpisljak: — A csapat végig nagy akarással játszott. Már az első félidőben is voltak helyzeteink, de azok kimaradtak, vagy több alkalommal is Balajcza kapus védett bravúrral. Fordulás után fokoztuk a nyomást a fővárosiakra, ezt igazolja hogy sorra rúgtuk a szögleteket, és végül egy sarokrúgás után Paukner megszerezte a három pontot érő találatot. Végig hittünk a győzelemben, a fiúk ma is bizonyították, hogy képesek jó teljesítményt nyújtani, és hogy helyük van az NB I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!