Sport

2016.03.05. 20:03

Győzött az Előre!

A Békéscsaba 2-0-ra győzött a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

V. L. , Fotó: Makovics Kornél

Fotó:

Paksi FC—Békéscsaba 1912 Előre 0—2 (0—1)
Labdarúgás NB I-es mérkőzésd, Paks, 1046 néző. V.: Bognár (Lémon, Takács G.). Paks: Molnár P. — Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. — Papp K . — Koltai (Szakály D., a 67.), Kecskés T. (Bajner, a 67.), Bertus, Balázs Zs. — Bartha (Hanh, a 67.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Békéscsaba: Polekszics — Piermayr, Vaskó, Damjanovics, Laczkó — Bényei, Takács P. (Borbély, a 35.), Spitzmüller, Fabio — Eccleston (Birtalan, a 80.), Punosevac (Fehér Zs., a 93.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Sárga lap: Bényei a 42., Bartha a 45+2., Koltai az 51., Laczkó a 89., Szakály D., a 91., Fabio a 92. percben.   
Szögletarány: 7:3 (2:3).
39. perc: Bényei tört előre, majd remekül ugratta ki Ecclestont, az angol támadó kicselezte a 16-osnál Molnár kapust, és az üres kapuba lőtte a labdát, 0—1.  
62. perc: Piermayr adott be jobbról, Punosevac fordulásból, 15 méterről a hosszú sarokba lőtte a labdát, 0—2.   

A csabaiak kezdték a játékot, és a 2. percben Punosevac lövése után a labda elment a kapu előtt. A lila-fehérek behúzódtak a saját térfelükre, a paksiak birtokolták többet a labdát az első negyedórában. A 16. percben Bartha 25 méterről lőtt mellé. A folytatásban is a hazai együttes irányította a játékot, a vendégek szervezetten védekeztek. A 20. percben ismét Bartha lőtt, 21 méterről leadott lövése sem találta el a kaput.

Az első félóra végére néha kijött a Békéscsaba is a kapuja előteréből, de igazán nem tudta veszélyeztetni a paksiak kapuját. A 35. percben Takács Péter helyére, aki meghúzódott, Borbély Bálint állt be a lila-fehéreknél. A hajrában az Előre megszerezte a vezetést a liverpooli nevelésű, Eccleston révén.

Az első félidő végén két perces hosszabbítást jelzett Bognár játékvezető. Borbély szöglete után kavarodás támadt a hazaiak kapujánál, végül Punosevac lövését követően fölé szállt a labda. A szünetben Bognár Tamás játékvezető az öltözőfolyosón kiállította Zoran Szpisljakot a békéscsabaiak vezetőedzőjét egy szóváltást követően. 

Fordulás után az 51. percben Eccleston megindult a jobb oldalon, Koltai buktatta, amiért sárga lapot kapott. Egy perccel később szöglet után kavarodás támadt a vendégek kapujánál, végül a labda mellé ment. A paksiak bátran támadtak, próbáltak minél előbb egyenlíteni, a lilák pedig határozottan védekeztek. A 62. percben növelte előnyét a vendégcsapat, egy remek Punosevac találattal.

A kétgólos hátrányba került hazaiak mestere, Csertői Aurél hármas cserével próbálta felrázni csapatát. A 69. percben Damjanovics sérült meg egy fejelés után, négy perces ápolást követően tért vissza a csabai védő. A 80. percben cseréltek a vendégek, az élete első NB I-es gólját szerző Eccleston helyére Birtalan állt be. A paksiak mindent egy lapra feltéve jöttek előre, a 81. percben Balázs közelről fölé lőtt. A hajrában beszorult az Előre, többen is sárga lapot kaptak, majd a hosszabbításban Bajner a kapufát találta el.

A látottak alapján a fegyelmezetten, és végig taktikusan játszó, szép gólokat szerző Előre megérdemelten nyerte a küzdelmes mérkőzést. Jó: Bertus, Gévay, ill. az egész csabai csapat. 

Csertői Aurél:Zoran Szpisljak: — Gratulálok az egész csapatnak, a fiúk maximálisan betartották a megbeszélteket, és mindezt amit a héten az edzéseken gyakoroltunk. Végig nagyon szervezettek voltunk, magabiztosan játszottunk, mindebből következik, hogy a Paks csak nehezen jutott el a kapunk közelébe. Két szép gólt lőttünk, amellyel teljesen megérdemelten győztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!