Sport

2016.03.12. 17:36

Felcsúti iksz: pontot szerzett a Békéscsaba a Vidi vendégeként

A címvédő Videoton 1-1-es döntetlent játszott Felcsúton a sereghajtó Békéscsabával a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 25. fordulójában.

V. L.

Fotó: Hegedüs Gábor

Videoton—Békéscsaba 1912 Előre 1—1 (0—1)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Felcsút, Pancho Aréna, 1164 néző. V.: Németh Á. (Georgiou, Király K.). Videoton: Kovácsik — Nego, Vinicius, Juhász R., Stopira — Pölöskei Zs., Pátkai — Géresi (Tischler, a 46.), Kovács I., Haraszti (Sejben, a 78.) — Feczesin (Soumah, a 88.). Vezetőedző: Horváth Ferenc. Békéscsaba: Polekszics — Piermayr, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Bényei, Spitzmüller, Takács P. (Fehér Zs., a 83.), Laczkó (Birtalan, a 30.) — Eccleston (Paukner, a 42.), Calvente. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Damjanovics, a 45., Stopira az 50., Piermayr az 60., Bényei a 66., Juhász R. a 69., Polekszics a 80. percben. Kiállítva: Damjanovics (második sárga lap) a 95. percben. Szögletarány: 11:8 (8:5).

9. perc: az első békéscsabai szögletet Fabio végezte el, amelyből a jól helyezkedő Laczkó közelről a hazaiak kapujába fejelt, Kovácsik csak hozzáért a labdához, de menteni nem tudott, 0—1.
57. perc: egy szép hazai támadás végén az előrehúzódó Stopira 15 méterről védhetetlenül a jobb sarokba lőtte a labdát, 1—1.
95. perc: Damjanovicsot megkapta második sárga lapját, így a játékvezető kiállította.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Hegedüs Gábor
[/caption]

A csabaiakat mintegy harminc tagú szurkolótábor kísérte el a szombati felcsúti találkozóra. A Videoton kezdett jobban, az első percekben szögletekig jutott, de azok nem voltak veszélyesek a lila-fehérek kapujára.

Az Előre hamar vezetést szerzett, ezt követően a fehérváriak is erősítettek.

A 11. percben Pátkai 25 méteres lövését védte Polekszics kapus a bal alsó saroknál. Öt perccel később is Pátkai veszélyeztetett, de a lila-fehérek kapusa a helyén volt. A 19. percben Calvente megiramodott, de a visszagurított labdája pontatlan volt. A fehérváriak többet birtokolták a labdát, de a Békéscsaba jól védekezett, és gyors kontrákat vezetett. A 29. percben Calvente a bal oldalon húzta meg, majd befelé cselezett, de a válogatott Juhász szerelni tudta. Egy perccel később a vendégek gólszerzőjét, Laczkót — aki megsérült — Birtalan váltotta.

A 32. percben egy Fabio szabadrúgás után a csereként beállt Birtalan alig maradt le a labdáról a hazai kapu előtt. A 38. percben Eccleston maradt lent a füvön egy ütközés után, az ápolás ellenére sem tudta folytatni az angol légiós, akinek a helyére négy perccel később Paukner állt. A 44. percben a szlovák csatár Calvente beadása után nagy helyzetbe került miután kicselezte védőjét, de későn lőtt, így Kovácsik leszedte a lábáról a labdát.

A szünetben Horváth Ferenc cserélt, és a fiatal Géresi helyére egy rutinosabb támadót, Tischlert küldte a pályára. A hazaiak nagyobb erővel támadtak, próbáltak minél előbb egyenlíteni, ami az 57. percben Stopira révén sikerült is, igaz előtte egy perccel Birtalan remek beadása után Spitzmüller óriási helyzetben hibázott.

A bekapott gólt után kapkodni kezdtek a lila-fehérek, ennek volt a következménye, hogy két sárga lapot is kaptak rövid időn belül. A Videoton labdarúgói többet támadtak, és szerettek volna 11-et kapni, hiszen kétszer is elestek a csabai 16-oson belül, de a játékvezető mindkétszer továbbot intett. A 74. percben Bényei lövését blokkolta Juhász Roland. A hajrában több lehetősége is volt a csabaiaknak a gólszerzésre, a 84. percben Calvente beadása után Birtalan 6 méterről lőtt fölé, majd három perccel később Fehér Zs. erős lövését védte Kovácsik kapus. A 93. percben gólt szerzett a Békéscsaba, de a játékvezető szerint szabálytalanság előzte meg az akciót, így 23 méterről szabadrúgást végezhetett el az Előre, de Piermayr lövését védte a hazai hálóőr.

A végig küzdelmes mérkőzésen a lila-fehérek taktikusan játszottak, jól védekeztek, és ha adódó százszázalékos helyzeteikből még egyet értékesítenek elhozhatták volna a 3 pontot. Jó: Stopira, Vinicius, Kovács I., ill. az egész csabai csapat.

Zoran Szpisljak: — Elismerés jár csapatom valamennyi tagjának, és a keretben lévő labdarúgóknak a mai teljesítményért. Az együttes megmutatta igazi arcát, több helyzetet alakított ki, de újabb gólt már nem tudott szerezni, így csak egy pontot hozott el idegenből. Ma olyan játékot nyújtottak a fiúk, amellyel helyük van az első osztályban. Megyünk tovább a megkezdett úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!