Sport

2016.02.27. 17:26

Pontot szerzett a Békéscsaba az MTK vendégeként

A végig küzdelmes, hét sárga- és egy piros lappal tarkított mérkőzésen egyik csapat sem tudott a kapuba találni, így a döntetlen igazságosnak mondható.

V. L.

MTK—Békéscsaba 1912 Előre 0—0
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Budapest, Illovszky-stadion, 500 néző. V.: Pintér (Bozó, Kóbor). MTK: Hegedűs — Bese, Grgic, Poór, Baki — Thiam, Vass Á. — Gera D., Kanta J., Strestik (Hrepka, a 70.) — Torghelle. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz. Békéscsaba: Polekszics — Piermayr, Vaskó, Fehér Zs., Damjanovics (Eccleston, a 82.) — Bényei, Takács P., Spitzmüller (Szélpál N., a 85.), Fabio — Calvente, Punosevac (Birtalan, a 61.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Calvente a 35., Takács P. a 37., Torghelle az 55., Bényei a 73., Vass Á. a 74., Fabio a 78., Gera D. a 85. percben.

Kiállítva: Grgic (lerántásért) a 90. percben. Szögletarány: 5:4 (2:2).

90. perc: a hazaiak kapujától 25 méterre Grgic lerántotta Calventét. A játékvezető piros lapot mutatott fel az MTK védőjének. A szabadrúgásból Birtalan a kapu fölé lőtte a labdát.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: 1912elore.hu
[/caption]

Mintegy huszonöt-harminc főnyi vendégszurkoló kísérte el az Előrét a szombat délutáni találkozóra. A hazaiak kezdtek jobban, Polekszics a 3. percben Torghelle lövését védte jó érzékkel, majd a kipattanó labdát is védte, amelyet Gera D. lőtt kapura. Az MTK birtokolta többet a labdát, a békéscsabaiak behúzódtak a saját térfelükre, és kontrákkal próbálkoztak. A 13. percben Kanta J. 25 méteres szabadrúgását védte a csabai hálóőr. Az első negyedóra után kiegyenlítetté vált a játék. A 18. percben békéscsabai szöglet után az előrehúzódó Fehér Zs. nagy helyzetben a kapus kezébe fejelte a labdát. Két perccel később Calvente ugratta ki Fabiot, de a labda kicsit hosszú volt. A 25. percben Piermayr egy csel után került a földre a hazaiak 16-osán belül, a játékvezető továbbot intett. A 28. percben Strestik beadása után Torghelle fejelt mellé.

A fővárosiak veszélyesebben támadtak, a 32. percben Torghelle lépett ki a védők közül, de Polekszics a helyén volt. A félidő utolsó előtti percében szöglethez jutottak a lila-fehérek, a beívelés után Fehér Zs. csúsztatott kapu fölé.

Fordulás után az 53. percben Takács P. mintegy húsz méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn és a kapu fölött hagyta el a játékteret. A békéscsabai szöglet után az MTK gyors kontrát vezetett, a kiugró Torghelle elöl Polekszics kapusnak sikerült mentenie. A 61. percben cserélt Zoran Szpisljak, Punosevac helyett Birtalant küldte a pályára.

Három perccel később a házigazdák szögletét követően Thiam fejelt a csabaiak kapuja mellé. A labda jobbára a mezőnyben pattogott ebben az időszakban, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A hajrában az MTK cserélt, és a támadójáték erősítése érdekében Hrepkát küldték a pályára.

Az utolsó negyedórában nőtt a feszültség, a játékvezető öt perc alatt három sárga lapot is kiosztott. A 85. percben újoncot avatott a Békéscsaba, a megsérült Spitzmüller helyére a húszéves Szélpál Norbert állt, aki korábban, 2011-től két évig volt a Békéscsabai UFC labdarúgója.

Jó: Poór, Kanta J., Thiam, Torghelle, ill. Polekszics, Vaskó, Takács P., Calvente.

Zoran Szpisljak: — Nagyon értékes pontot szereztünk. Hétről-hétre próbáljuk megoldani, hogy ne kapjunk gólt, mert ha szervezett a védekezés, nagyobb esélyünk lesz kisebb helyzetek kihasználásával is pontot szerezni. Az első tíz percet kivéve, a mai napon a csapat maximálisan betartotta a megbeszélteket, aminek egy pont lett a jutalma. A ma látottakra lehet építkezni, az együttes bizonyította, hogy helye van a bajnokságban. Köszönöm a csapatot elkísérő szurkolók biztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!