Sport

2016.02.20. 18:20

Labdarúgás: Értékes döntetlen idegenben

A látottak alapján, a küzdelmes mérkőzésen az Előre végig jól tartotta magát, kulturáltan játszott, helyzetei is voltak, amelyekből csak egyet tudott értékesíteni.

BEOL

Videoton—Békéscsaba 1912 Előre 1—1 (1—1)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Felcsút, Pancho Arena, 1763 néző. V.: Szilasi (Georgiou, Huszár). Videoton: Danilovics — Szolnoki, Juhász R., Lang, Fejes — Pölöskei Zs., Pátkai, Rudolf (Sejben, a 76.), Oliveira (Nego, a 67.) — Tischler (Vinicius, a 82.), Feczesin. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Békéscsaba: Polekszics — Piermayr, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Takács P., Pilán (Eccleston, a 61.), Spitzmüller — Calvente (Birtalan, a 80.), Punosevac (Hudák, a 85.), Laczkó. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Sárga lap: Piermayr a 14., Juhász R. a 24., Polekszics a 61., Damjanovics a 64., Calvente a 80., Pátkai a 83., Laczkó a 94. percben.
Kiállítva: Laczkó (reklamálásért) a 94. percben. 
Szögletarány: 6:4 (3:2).

9. perc: A hazaiak jobboldali védője, Szolnoki elől ragadt egy támadást követően, a békéscsabaiak a saját térfelükről végeztek el bedobást, Calvente meglódult a bal szélen, majd indította Laczkót, aki ballal, kissé kisodródva, 10 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0—1.

18. perc: Fejes baloldali éles beadása után a menteni igyekvő, 32. születésnapját ünneplő Vaskóról saját kapujába került a labda, (öngól) 1—1.

Az 5. percben Punosevac lőtt 22 méterről, Lang blokkolta a labdát. A 9. percben védelmi hiba után vezetést szerzett a Békéscsaba. Nem sokáig volt előnyben a lila-fehér együttes, ugyanis a Videoton kilenc perc múlva egy öngóllal egyenlíteni tudott. A 22. percben Calvente remek labdája után Punosevac lőtt 12 méterről, a fehérvári védők bevetődve mentettek. A félidő hátralévő részében mindkét együttes próbálkozott, hogy vezetést szerezzen, több helyzetet is kialakítottak, de azok kimaradtak, így 1—1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után az 50. percben csabai szöglet után Tischlerről pattant a labda saját kapujába, de némi tanakodás után a játékvezető szabálytalanság miatt kifele ítélt szabadrúgást, és nem adta meg a gólt. Ezt követően a Videoton nagy erőfeszítéseket tett az újabb gól megszerzéséért, teljesen beszorította a Békéscsabát, amely jól védekezett. A 61. percben a 17 éves Pilánt, a télen igazolt liverpooli nevelésű Nathan Eccleston váltotta a lila-fehéreknél. A 69. percben a csereként beállt Nego került nagy helyzetbe a vendégek kapujánál, ám 8 méterről a kimozduló Polekszics mellett a kapu fölé emelte a labdát. A 81. percben Tischler került ziccerbe, lövését Polekszics óriási bravúrral hárította.

A hajrában mindkét edző cserékkel igyekezett frissíteni csapatát. Az utolsó percekben teljesen beszorult az Előre, a 89. percben Pölöskei Zs. 28 méterről leadott bombáját Polekszics a bal alsó saroknál ütötte szögletre. A négy perces hosszabbítás utolsó percében Laczkó előbb sárga lapot kapott, majd tovább reklamált, amiért megkapta a pirosat is Szilasi játékvezetőtől, aki elküldte a csabai kispadtól Purguly Árpád pályaedzőt is.  

Jó: Juhász R., Lang, Pátkai, Pölöskei Zs., ill. Polekszics, Fabio, Takács P., Calvente.

Zoran Szpisljak: — Elismerés jár csapatomnak, amely egy értékes pontot szerzett idegenben. A mutatott taktikus játék, és a szervezett védekezés nagyon fontos volt a mai mérkőzésen. Ha így játszunk a többi csapat ellen is, akkor még több pontot szerezhetünk. Külön ki kell emelnem Polekszics kapust, aki tartást adott a csapatnak, és köszönöm a csapatot elkísérő szurkolók támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!