Sport

2016.02.13. 17:29

Egy góllal nyert a Fradi Békéscsabán

A Békéscsaba 1-0-ra kikapott otthon a listavezető Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga 20., idei első fordulójában.

MTI

Békéscsaba 1912 Előre—Ferencváros 0—1 (0—1)
NB I-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 2532 néző. V.: Karakó (Varga Zs., Márkus). Békéscsaba: Poleksic — Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Damjanovic — Pilán (Szalai D., a 73.), Borbély (Juhász Gy., a 87.), Spitzmüller, Laczkó, Fabio — Birtalan (Hudák, a 60.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. FTC: Dibusz — Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramírez — Nagy Á., Gera, Hajnal — Varga R. (Busai, a 60.), Radó (Lamah, a 60.), Sesták (Trinks, a 79.). Vezetőedző: Thomas Doll.

Sárga lap: Fabio a 25., Bényei a 37., Borbély a 49., Vaskó a 76., ill. Ramírez a 37., Nalepa a 49. percben. Szögletarány: 4:6 (1:3)

9. perc: Hajnal szöglete után az előrehúzódó Nalepa középre fejelte a labdát, és Pintér Ádám 14 méterről kapásból a bal felső sarokba lőtt, 0—1. 
A kezdés előtt a válogatott labdarúgók eddigi korelnökére, a Ferencváros legendás jobbhátvédjére, a héten 94 éves korában elhunyt Rudas Ferencre emlékeztek a játékosok és a szurkolók, a zöld-fehérek fekete karszalaggal léptek pályára.

A csabaiaknál betegség miatt nem léphetett pályára Calvente és Takács, és bár az angol Eccleston játékengedélye megérkezett, szombatra ő is belázasodott, így alaposan fel kellett forgatnia az Előre kezdőcsapatát Zoran Szpisljaknak. Először volt kezdő a liláknál a 17 éves Pilán Márkó. 

A mérkőzés első perceiben a vendégek irányították a játékot, a lila-fehérek kissé megilletődötten kezdtek. A 9. percben Pintér Ádám remek kapáslövésével hamar meg is szerezte a vezetést a listavezető.

Negyedóra elteltével elkezdett esni az eső, ez valamelyest rányomta a bélyegét a játékra, az FTC — bár továbbra is nagy mezőnyfölényben volt — nem igazán tudott helyzeteket kialakítani, a hazaiak pedig csak elvétve jutottak el az ellenfél kapujáig.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Kiss Zoltán. Kattintson galériánkért!
[/caption]

A fordulás után — amikor már elállt az eső — sokáig csak a mezőnyben folyt a csata. A korábbiaknál aktívabbá vált a Békéscsaba, a 77. percben a csereként beállt Szalai elöl mentett Dibusz kapus. A 89. percben Bényei jobboldali beadása csak centikkel volt magas a csereként beállt Hudáknak. A Fradi játékából hiányzott a lendület és a kreativitás, így egygólos vendégsiker lett a vége. A látottak alapján a sereghajtó Békéscsaba jól védekezett, de a kapura nem sok veszélyt jelentett, így az FTC egy gólos győzelme megérdemelt. Jó: Bényei, Vaskó, Fabio, ill. Nalepa, Pintér Á., Hajnal, Gera.

Zoran Szpisljak: — A csapatom az elmúlt tizennyolc órában történtek ellenére megállta a helyét. Az első félidőben nehezen találtuk meg a ritmust, de a második játékrészben megbízható volt a játékunk, többet is kihozhattunk volna belőle. Nincs miért szégyenkeznünk, a Fradi ellen ez nagyon jó eredmény. Erre kell építenünk, és a következő fordulókban is meg kell találnunk a lehetőségeinket. Eddig is kemény mérkőzéseink voltak, s ez a jövőben sem fog változni. Rutinosabbak és tapasztaltabbak vagyunk, sok mindent tanultunk. A mai mecscen is látható volt, hogy a csapat sokkal érettebb játékot játszik.

Thomas Doll: — Összességében elégedett vagyok, az 1—0 egész jó eredménynek mondható. Megvoltak a lehetőségek, de csakúgy, mint a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Videoton ellen, a csatároknak most sem sikerült berúgni a helyzeteket, pedig már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. Természetesen a következő mérkőzéseken jönnek majd a gólok, hiszen nagyon jó támadóink vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!