Sport

2015.12.12. 17:51

Labdarúgás: Hitehagyottá vált az Előre Diósgyőrön

A Diósgyőr hazai pályán 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Békéscsaba együttesét szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában, ezzel megszakította hat mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát.

MTI

Diósgyőri VTK—Békéscsaba 1912 Előre 2—0 (1—0)
NB I-es mérkőzés, Diósgyőr, 2661 néző. V.: Erdős (Viszokai, Kelemen). Diósgyőr: Rados — Okuka, Lipták, Kovács G., Németh M. — Barczi (Takács T., a 83.), Koman, Egerszegi, Kitl — Bacsa (Grumics, a 73.), Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs. Békéscsaba: Mursits — Piermayr, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Spitzmüller (Korudzsiev, a 60.), Fehér Zs. — Calvente, Birtalan (Vadász, a 68.), Laczkó — Punosevac (Szilágyi P., a 73.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Piermayr a 40., Laczkó a 42. percben.
Kiállítva: Piermayr (második sárga lap) a 65. percben.
Szögletarány: 4:2 (2:2).

27. perc: Németh M. adta a labdát Barczinak, aki elfutott a bal oldalon, az alapvonal közeléből jól adott középre, Bacsa a kapunak háttal állva visszatolta a labdát Novothnynak, a csatár 13 méterről nagy erővel a jobb felső sarokba lőtte azt, 1—0. 

61. perc: Bal oldali hazai akció végén, a békéscsabai védők röviden fejelték ki a labdát, ami Komanhoz került a jobb oldalon, aki 22 méterről ballal laposan a jobb alsó sarokba bombázott, 2—0.

65. perc: Piermayr lökte fel Barczit, amiért sárga lapot kapott. Mivel ez a második volt a csabai légiós számára, így villant a piros is, és ezzel 10 főre fogyatkozott az Előre.

Az idei év utolsó bajnoki mérkőzésén a sereghajtó Békéscsaba a nálánál öt ponttal többet gyűjtött Diósgyőrhöz látogatott. A 1. percben Calvente került nagy helyzetbe, lövését védte Rados, majd a kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk nem kerültek veszélybe. A 13. percben Barczi a bal oldalról jó helyzetből lőtt az oldalhálóba. A két együttes a támadásvezetésben nem tud kibontakozni, mivel a csapatok jól védekeznek. A hazaiak vezetőgólja után támadásba maradt a DVTK, és a 33. percben Bacsa hét méterről az oldalhálóba lőtt. A másik oldalon Calvente futott el a jobb szélen, és éles szögből kapura lőtt, Rados a kapufa tövénél vetődve szögletre mentett. 

Fordulás után is a diósgyőriek támadtak veszélyesebben, az 51. percben Lipták lövését ütötte szögletre Mursits, majd négy perccel később Bacsa lőtt fölé 20 méterről. A második hazai gól után eldőlt a mérkőzés, ráadásul a gólt követően néhány perccel tíz emberre fogyatkoztak a lila-fehérek. A vendégek ezután már csak arra törekedtek, hogy ne kapjanak újabb gólokat. A hajrában előbb Okuka 18 méteres lővését védte Mursist kapus. Pár perccel később a csereként beállt Takács vitte kapura a labdát, éles szögből lőtt, a csabai hálóőr védeni tudott.

Az őszi idény utolsó mérkőzésén a vendégek két hibáját kihasználó diósgyőriek megérdemelten nyerték meg a találkozó. Jó: Rados, Okuka, Barczi, Koman, Novothny, ill. Vaskó, Calvente.

Zoran Szpisljak: — Egy nagyon kiegyenlített mérkőzést játszottunk, amelyen sajnos pont nélkül maradtunk. Az első percben volt egy nagy helyzetünk, de a kapus védeni tudott. Ezt követően jól fogadtuk a DVTK-t, nem tudtak helyzetet kialakítani. A félidő közepén egy védelmi megingásunkat a hazai csapat kihasznált, és vezetést szerzett. Szünet után a Diósgyőr egy újabb hibánkat használt ki, és növelte előnyét. Sajnos ezután emberhátrányba kerültünk, így tíz emberrel nem tudtunk közelebb kerülni a hazaiak kapujához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!