Sport

2015.12.05. 17:41

A Haladás nem bírt a sereghajtó Békéscsabával

A küzdelmes, sok hibával tarkított mérkőzésen a lila-fehérek a második félidő közepén megszerezték a vezetést, de a hazaiak gyorsan egyenlíteni tudtak. A látottak alapján a döntetlen reálisnak mondható.

BEOL

Haladás—Békéscsaba 1912 Előre 1—1 (0—0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Szombathely, 2147 néző. V.: Németh Á. (dr. Varga Zs., Márkus). Haladás: Király — Angyal (Schimmer, a 74.), S. Wils (Jagodics, a 46.), Jánvári, Bosnjak — Th. Wils, Iszlai, Németh M. — Gosztonyi (Batarelo, a 65.), Gaál B., Halmosi. Vezetőedző: Mészöly Géza. Békéscsaba: Mursits — Piermayr, Vaskó, Fehér Zs., Damjanovics — Bagi, Borbély, Spitzmüller, Fabio — Birtalan (Punosevac, a 83.), Calvente. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Vaskó a 19., Piermayr a 27., Bagi az 54., Németh M. a 78., Mursits a 89. percben. Szögletarány: 5:7 (2:4).

67. perc: Az Előre megszerezte a vezetést. Calvente ment el a bal oldalon, becsapta Jagodicsot egy csellel, majd Király fölött a kapu bal felső sarkába emelte a labdát, 0—1.
73. perc: Németh Márió lőtt kapura egy szabadrúgást 25 méterről, Mursits csak öklözni tudta a labdát,, Iszlai közelről a kapu bal oldalába fejelte a pettyest, 1—1.

Nem állt be védekezni a békéscsabai együttes, amelyben helyet kapott a spanyol légiós, Calvente is, miként a kezdőcsapatban szerepelt Piermayr, Bagi és Fehér Zsolt is. A 7. percben szöglet után Piermayr 17 méteres lövése, egy hazai védőről pattant az alapvonalon túlra. Három perccel később Calvente lövését védte Király, míg a másik oldalon Németh Márió labdáját hárította bravúrral Mursits kapus.

Enyhe mezőnyfölényben játszott a Haladás, a lila-fehérek védekezésre kényszerültek. A 23. percben Iszlai 18 méteres lövése szállt mellé. A 35. percben Calvente 21 méteres lövésébe léptek bele a hazai védők. Az első játékrész utolsó perceiben többször is veszélyeztetett a házigazda, de gólt nem sikerült elérniük.

A találkozó első félidejében sokat hibáztak a labdarúgók, a színvonal gyenge volt.

A félidő közepén Calvente révén a lila-fehérek megszerezték a vezetést. A bekapott gól után a hazaiak nagy erővel támadtak, beszorították saját 16-osukra a vendégeket. Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a lila-fehér együttes, hiszen hat perccel később Iszlai egyenlített. A hajrában mindkét csapat a győzelemre tört, a 84. percben Király mentett Punosevac elöl, majd a 85. percben Batarelo lőtt 20 méterről mellé. A 89. percben időhúzásért kapott sárgát Mursits kapus, majd az utolsó percben szögletet rúgtak a vendégek, ami nem sok veszélyt jelentett.

Jó: Jánvári, Németh M., Iszlai, Gaál B., ill. Vaskó, Fehér Zs., Damjanovics, Birtalan, Calvente. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!