Sport

2015.11.21. 18:09

Elmozdult az utolsó helyről az Előre

A Békéscsaba hazai pályán 2-1-re legyőzte a Puskás Akadémia együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában. A lila-fehér csapat ezzel - illetve a Vasas vereségével - elmozdult az utolsó helyről.

Verasztó Lajos

Békéscsaba 1912 Előre—Puskás Akadémia 2—1 (1—1)
Labdarúgás, NB I-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 632 néző. V.: Németh Á. (Bozó, Kormányos II. G.). Békéscsaba: Mursits — Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Birtalan (Borbély, a 68.), Piermayr, Spitzmüller (Vadász, a 82.), Laczkó — Punosevac (Calvente, a 43.), Viczián. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Puskás Akadémia: Pogacsics — Herceg, Fodor F., Kelic, Dinjar (Tischler, a 63.) — Pauljevic, Bacelic-Grgic, Sallai R. (Zsótér, 74.), Márkvárt (Nagy Zs., a 89.) — Lencse, Pekár. Vezetőedző: Robert Jarni.
Sárga lap: Herceg a 37., Bacelic-Grgic a 42., Damjanovics a 43., Laczkó a 86. percben.
Szögletarány: 2:3 (1:2).
6. perc: Lencse bal oldali beadására Pauljevic érkezett jól középen, és közelről a csabai kapuba lőtte a labdát, 0—1.
8. perc: egy kapu előtti kavarodás után a védőkről kipattanó labda Laczkóhoz került, aki 8 méterről a jobb sarokba lőtt, 1—1.
53. perc: Calventét buktatták a jobb oldalon, mintegy harmincöt méterre az alapvonaltól a védők. Fabio ballábas szabadrúgása után az előrehúzódó Damjanovics fejelt 6 méterről a kapu jobb oldalába, 2—1. 

A hideg, esős időben gyászszünettel kezdődött a találkozó, a szurkolók a 32 éves korában elhunyt volt válogatott kapusra, Fülöp Mártonra és Várhidi Pálra az Aranycsapat keretének tagjára, az egykori válogatott védőre, és kiváló edzőre emlékeztek. Az év utolsó hazai bajnoki mérkőzésére csak hatszáz harmincketten látogattak ki, ami negatív őszi rekord.     

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó. Ezt követően főként a két 16-os között pattogott a labda, a kapuk ritkán kerültek veszélybe, egyik csapat sem tudott igazán nagy fölénybe kerülni. A 36. percben Punosevac és Herceg ütközött a levegőben, a csabai csatár arca megsérült, le kellett cserélni, a vendégek védője pedig sárga lapot kapott. A szerb támadó helyére Calvente jött be, néhány perc múlva.    

A fordulás után hamar megszerezte a vezetést az Előre, az a Slavko Damjanovics fejelt a kapuba, aki kedden a Magyar Kupa nyolcad döntőjének visszavágóján az MTK ellen idegenben győztes gólt szerzett. Ezt követően a Puskás Akadémia vette át a kezdeményezést, Tischler személyében újabb támadót küldött fel Robert Jarni, de ez sem segített a felcsútiakon. A vendégek mentek előre, de nem tudták feltörni a lila-fehérek védelmet, így az eredmény nem változott.

A Békéscsaba győzelmével — illetve a Vasas vereségével — elmozdult az utolsó helyről, és a 11. helyen áll. Az Előre csapata az őszi fordulóban korábban Felcsúton is 2—1-re nyert, és most megismételte akkori sikerét.  

A Puskás Akadémia sorozatban kilencedik bajnoki mérkőzésén nem tudott győzni, ennél is hosszabb azonban idegenbeli nyeretlensége, ugyanis vendégként legutóbb még az előző idényben, április 18-án gyűjtötte be a három pontot. Azóta tizenegy találkozót játszott le idegenben a gárda győzelem nélkül. A csabai együttes a győzelmet a napokban hatvanegyedik születésnapját ünneplő Szikszai Lászlónak, az Előre ZRt. felügyelő bizottsági tagjának ajánlotta, aki a meccs után vacsorára hívta meg a csapatot. Jó: Bényei, Damjanovics, Fabio, Vaskó, Laczk, Calvente, ill. Bacelis-Grgi, Pauljevic, Sallai.

Zoran Szpisljak: — Most azt láttam, hogy a csapat utolsó percig küzdött. A korán esett vendég gól sem zavarta meg a játékosainkat, látszott rajtuk, hogy hittek magukban. Gyorsan sikerült az egyenlítés, és azután mentünk előre. Pedig nehéz volt a pálya talaja, néhányan alaposan el is fáradtak a fiúk közül. Annak is köszönhetjük a mai győzelmünket, hogy a széleken veszélyesek voltunk.

Robert Jarni: — Sajnos néhányan rendkívül gyenge napot fogtak ki. Még örülni sem volt időnk a vezetésünknek, máris egyenlített a Békéscsaba. Pedig az ilyen szituációra készültünk, tudtuk, hogy ebben erős az Előre. Hiányzott csapatunkból egy olyan egyéniség, aki összeköti a középpályát a csatársorral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!