Sport

2015.10.17. 19:54

Hét gólt is becsavartak az Előre hálójába szombaton

A Debrecen hazai pályán fölényesen, 7-0-ra nyert az újonc és az utolsó 20 percben emberhátrányban játszó Békéscsaba ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

BEOL

Debreceni VSC—Békéscsaba 1912 Előre 7—0 (1—0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Debrecen, Nagyerdei Stadion,  2282 néző. V.: Szilasi Sz. (Szalai D., ifj., Varga G.). DVSC: Radosevics — Mészáros, Máté, Brkovics (Jovanovics, a 60.), Korhut — Kulcsár, Zsidai, Varga J. (Szakály, a 71.), Tisza — Balogh N., Sidibe (Sós, a 66.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Békéscsaba: Ilizi — Bényei, Vaskó, Vadász, Fabio — Calvente (Damjanovics, a 74.), Piermayr, Spitzmüller, Borbély, Laczkó — Viczián (Bagi, a 68.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Sárga lap: Borbély a 42., Fabio az 58., Calvente a 65. percben.
Kiállítva: Vaskó (felvágta Baloghot) a 70. percben. 
Szögletarány: 4:1 (2:0).

32. perc: Varga kifejelt labdájából Korhut villámgyors ellentámadást indított, Balogh N. kapta a labdát a vendég térfél közepén, két csel, két játékos, beadását Kulcsár kisodródva, elcsúszva tíz méterről egy furcsa mozdulattal lőtte kapura. A gólvonalon álló egyik lila-fehér játékos felfelé fejelte a pettyest, ami bepattant a hálóba, 1—0.


52. perc: Hosszú kapuskirúgás után Balogh N. a bal oldalon, kicselezett két védőt, és remek ütemben passzol a középen érkező Sidibéhez, aki első szándékból nem lő, és jól teszi, mert egy csel után ballal 13 méterről a bal alsó sarokba helyezte a labdát, 2—0.

54. perc: Korhut balról a kapu elé adott, a jól érkező Balogh N. négy méterről, jobbal a bal sarokba lőtte a pettyest, 3—0.

63. perc: Sidibe Tiszához adta a labdát, aki egy szép csel után 12 méterről, jobb külsővel a jobb alsó sarokba lőtte, 4—0.

68. perc: Korhut lapos bal oldali beadásába Tisza ér bele, így került a labda Kulcsár elé, aki 8 méterről becsúszva a kapu közepébe lőtte, 5—0.

70. perc: Vaskó felvágta Balogh Norbertet a csabai kaputól mintegy húsz méterre, a játékvezető kiállította a vendégek védőjét.  

76. perc: Kavarodás támadt a csabai kapu előtt, a lecsorgó labda Zsidai elé került, aki négy méterről a bal alsó sarokba kotorta a labdát, 6—0.

81. perc: Jovanovics a jobb oldali oldalvonal mellől, 40 méterről ivelt a kapu felé, Ilizi aláfutott a labdának, amely kétszer is kipattant a kezéből, de végül csak utolérte a kapus, de már csak a gólvonal mögött. A partjelző jelzett, hogy bent volt a labda, (öngól) 7—0.

Esős időben kezdődött a találkozó, a csúszós fű többször megtréfálta a labdarúgókat. Az első húsz percben a hazaiak kezdeményeztek többet, a vendégek behúzódtak a kapujuk előterébe, és innen próbáltak kontrázni. Az első félóra végén egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést a hazai együttes. A 40. percben Borbély baloldali beadása után Vaskó fejese alig kerülte a kaput. 

Szünet után Birtalan beállításával a támadójátékot kívánta erősíteni Zoran Szpisljak. Az első öt percben volt is egy-két helyzete a liláknak de ezt követeően két perc alatt két gólt szerzett a Debrecen, és ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A folytatásban sem állt le a Loki, és szép akciók után újabb gólokat lőtt, a tíz emberre fogyatkozott vendégek ellen. Jó: Korhut, Balogh N., Kulcsár, Tisza, Sidibe, ill. a vendégek közül senkit sem lehet kiemelni.                    
 
A haon.hu-nak az alábbiakat nyilatkozta a két csapat edzője:
Kondás Elemér: – Az első félidőben pontatlanok voltunk, de megszereztük a vezetést. Fontos volt a második gólunk, ez megnyugtatta a csapatot, utána higgadtan, kombinatívan játszottunk. Masszívan védekező, agresszívan támadó Békéscsabára számítottunk. A második találat megtörte a vendégeket. A kiállítás is a mi malmunkra hajtotta a vizet.

Zoran Spisljak: - Nem nehéz ilyenkor nyilatkozni, mert a meccsről nincs mit mondani. Az első félidőben nem játszottunk jól, a második félidőre pedig ki sem jöttünk a mérkőzésre. Nem volt pozitívum a játékunkban. Köszönöm a szurkolóknak, akik végig biztatták a csapatot, ma ők voltak a legjobbak. A második gól döntötte el a mérkőzést. Hullámvölgybe kerültünk, erre érzett rá a Loki, és ért el további gólokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!