Sport

2015.09.12. 19:57

Viharsarki dráma: a 88. percben egyenlített a DTVK

Fordulás után akár el is dönthette volna a három pont sorsát az Előre, az 51. percben azonban Birtalan büntetőjét Rados kivédte. A 73. percben Szilágyi lövése után Birtalanhoz került a labda, aki a kapuba talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

V. L.

Békéscsaba 1912 Előre—Diósgyőri VTK 1—1 (1—0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés. Békéscsaba, Kórház utca, 1261 néző. V.: Erdős (Ring, Becséri G.).    Békéscsaba: Ilizi — Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Fabio — Calvente, Spitzmüller, Borbély, Laczkó (Szilágyi P., a 70.) — Viczián (Szalai D., a 82.), Birtalan. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Diósgyőr: Rados — Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. — Egerszegi — Bacsa, Grumics, Bognár, Barczi (Okuka, a 60.) — Novothny (Takács T., a 46.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Sárga lap: Birtalan a 43., Vaskó a 47., Ilizi a 78., Borbély a 88., ill. Lipták a 2., Egerszegi a 42., Grumic a 90., Bacsa a 92. percben.
Szögletarány: 7:10 (3:7).

18. perc: Spitzmüller a jobboldalról az oldalvonal közeléből mintegy negyven méterről adott középre, és Birtalan 6 méterről csúsztatott fejjel Rados kapujába, 1—0.
51. perc: Spitzmüllert buktatta Tamás a 16-oson belül, a közelben álló Erdős játékvezető határozottan mutatott a 11-es pontra. Birtalan büntetőjét Rados a jobb kapufánál vetődve védeni tudta.
88. perc: Bognár a bal oldalról végzett el szabadrúgást. A középpályás jól tekerte be a labdát, amit a csereként beállt Okuka hat méterről fejelt a csabai kapu bal oldalába, 1—1. 

A vendégeket 146 szurkoló kísérte el, akik végig biztatták kedvenceiket. Nagy iramban kezdtek a csapatok, előbb Borbély szabadrúgása szállt fölé, majd Grumics perdített az oldalhálóba. A csabaiak ügyes akciókat vezettek, különösen Calvente volt elemében, aki többször is megforgatta védőit. A 18. percben a nagy keddvel játsszó, Birtalan megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek. A hazaiak több szép akciót vezettek, a 33. percben Laczkó—Calvente—Viczián összjáték után utóbbi lőtt 16 méterről fél méterrel a bal kapufa mellé. A Diósgyőr is próbálkozott, a 44. percben Ilizi bravúrral ütötte a léc fölé Grumics bombáját.

A hajrában a Diósgyőr nagy nyomás alá helyezte riválisát, a lila-fehérek beszorultak. A 78. percben a hórihorgas Takács szöglet után fejelt fölé, majd a 88. percben Okuka fejjel betalált.

A látottak alapján a szezon legjobb teljesítményét nyújtó lila-fehérek a kihagyott 11-essel győzelmi esélyt szalasztottak el. A lelkes vendégek végül egyenlíteni tudtak a jó iramú, küzdelmes mérkőzésen.

Jó: Vaskó, Spitzmüller, Calvente, Laczkó, Birtalan, ill. Rados, Bacsa, Bognár, Grumics, Okuka.

Zoran Spisljak: — Aki ma este látta a találkozót, az azt is látta, hogy amelyik csapat három pontot érdemelt volna, csak egy pontot szerzett. De meg kell becsülnünk ezt a pontot is, mert egy erős, szervezett csapat ellen játszottunk, amely évek óta az NB I-ben szerepel. Sokat dolgoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, még büntetőt is lőhettünk. Ha az bemegy, akkor a játékosaim még jobban felszabadultak volna, de ez fikció. A lényeg, hogy a DVTK türelmesen kivárta a lehetőséget, egy oldalszabadrúgást követően kiegyenlítettek.

Bekő Balázs: — Két részre lehet osztani a meccset. Az első félidőben a kapott góltól eltekintve jól játszottunk, rengeteg felépített támadásunk volt, jó gólszerzési lehetőségeket alakítottunk ki. Ezeket nem tudtuk kihasználni, ugyanakkor egy hibát elkövettünk, amiért megbüntettek minket. Ez nem fér bele, mert ezután ugyanaz következett, mint a korábbi találkozókon, kockáztatni kellett és menni előre. Ez megtörtént, azonban ebben a játékban mindig benne van az is, hogy kinyílik a csapat és az ellenfél előtt adódnak lehetőségek. A Békéscsaba ráérzett erre, masszív védekezésből próbáltak kontrázni, benne volt a pakliban, hogy egyszer-kétszer el tudnak menni. Csináltunk egy buta, érthetetlen büntetőt, azonban — és ezen kívül több alkalommal is — Ivan Rados jól védett. Kellett a kapusunk, hogy a végén partiban legyünk. Végül a nagy nyomásnak meglett az eredménye, és egyenlíteni tudtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!