Sport

2015.09.19. 20:14

Továbbra is veretlen az FTC

A Ferencváros szombaton 1-0-ra legyőzte újonc vendégét, a sereghajtó Békéscsabát a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

MTI

Ferencváros—Békéscsaba 1912 Előre 1—0 (1—0)
NB I-es mérkőzés, Budapest, Groupama Aréna, 8824 néző. V.: Szőts (Erős, Király). FTC: Dibusz — Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramirez — Gera (Pintér Á., a 76.), Nagy Á. — Varga R. (Busai, a 46.), Sesták, Lamah (Haraszti, a 65.) — Böde. Vezetőedző: Thomas Doll. Békéscsaba: Ilizi — Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Fabio — Spitzmüller, Borbély (Kertész, a 79.), Calvente, Laczkó (Vadász, a 89.) — Viczián, Birtalan (Punosevac, az 57.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Leandro a 92., ill. Viczián az 54. percben.
21. perc: Emir Dilaver jobbról érkező beívelésére érkezett Böde Dániel, 11 méteres fejese után a labda kicsúszott Ilizi kezéből, majd a csabai kapuban kötött ki, 1—0.

A lila-fehérek zártan védekeztek, szervezetten játszottak Vaskó Tamás vezetésével a pályán az első tíz percben. A hetedik percben alakult ki az első nagy helyzet, Cristian Ramírez bal oldali beadása után Varga Roland lőtt félfordulatból, Ilizi azonban nagy bravúrral védett.

A Ferencváros nyomása a 21. percben érett góllá, a héten szerződést hosszabbító FTC-center a nyolcadik (!) egymást követő bajnokiján talált be, és immár 11 gólnál jár a bajnokságban. A 27. percben Bényei bombáját védte bravúrral Dibusz. A 31. percben Ramírez találhatott volna be (vagy adhatott volna gólpasszt), az első játékrész legnagyobb kihagyott helyzete azonban a 42. percben Calvente nevéhez fűződik, akivel szemben már csak Dibusz Dénes volt, ám ahelyett, hogy ellőtte volna a válogatott kapus mellett a labdát, inkább átemelte a pettyest a kimozduló kapuson, ami fölé szállt.

Szünet után nagy csata folyt a pályán. A lila-fehérek nem ijedtek meg, jól védekeztek, és próbáltak kontrázni. A vendégek jól helytálltak a listavezetőnél, erre lehet alapozni a jövőben. Jó: Böde, Dilaver, Ramírez, ill. Vaskó, Viczián, Calvente.

Zoran Szpisljak: — Gratulálok a csapatnak, még ha vereséget is szenvedett. A Fradi többet próbálkozott az első huszonöt percben, azután viszont nekünk volt több lehetőségünk. Ha kicsit pontosabbak az utolsó passzok, akkor tudtunk volna egy vagy több gólt is elérni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!