Sport

2015.08.12. 19:19

Magyar Kupa: nehezen, de győzött az Előre

A 75. percben a csereként beállt Szilágyi Péter megszerezte a vezetést a csabaiaknak. A gól után fölénybe kerültek a lila-fehérek, akik minimális különbséggel győztek, és ezzel kiharcolták a továbbjutást a Magyar Kupában.

BEOL

Csepel FC—Békéscsaba 1912 Előre 0—1 (0—0)
Magyar Kupa mérkőzés, Csepel, Béke téri stadion, 500 néző. V.: Radványi. Békéscsaba: Ilizi — Bényei, Piermayr, Balog Zs., Juhász Gy. — Bagi, Borbély — Szalai (Oláh L., a 82.), Korudzsiev (Fabio, a 64.), Birtalan — Kertész (Szilágyi P., az 56.). Megbízott edző: Bűcs Zsolt, Purguly Árpád.
75. perc: Birtalan a kapufára fejelte a labdát, és a csereként beállt Szilágyi P. közelről a hálóba helyezett, 0—1.

A lila-fehéreknél Zoran Szpisljak még az előző évi kupaeltiltása miatt nem ülhetett a vendégek kispadján. A Vasas elleni találkozón szerepeltek közül csak Piermayr, Juhász Gy., Borbély, Szalai és Kertész lépett pályára az egykor szebb napokat látott (A klub elődje, a Csepel SC négyszer nyerte meg az NB I-es bajnokságot - a szerk.) jelenleg az NB III Nyugati csoportjában szereplő fővárosiak otthonában.  

Nagy melegben kezdődött a találkozó, amelyre szép számú szurkoló látogatott ki. Az első tíz percben támadólag léptek fel az NB I-es lila-fehérek, többször is veszélyeztettek, de nem tudták bevenni a fővárosiak hálóját. A folytatásban a hazaiak is próbálkoztak, több szögletet is rúgtak. Ezután ismét a vendégek irányították a játékot, beszorították ellenfelüket, ám a házigazdák jól megszervezték védekezésüket, és ügyes kontrákat vezettek.

A félidő hajrájában a Csepel többször veszélyeztetett, a csabaiak két-három alkalommal szögletre mentettek. Az utolsó öt percben feljött a Csaba, a 40. percben Borbély 22 méteres szabadrúgása után a labda fölé szállt.

Fordulás után sem sokat változott a helyzet, így az 56. percben a támadójáték javítása érdekében Szilágyi Péter állt be a lilákhoz Kertész helyére. Néhány perccel később a brazil Fabio is pályára lépett a vendégeknél. Próbálkozott a Békéscsaba, de sok hibával játszottak, nem volt átütőerő a lila-fehérek játékában. Ahogy telt az idő egyre idegesebbek lettek a vendégek, míg a hazaiak nagy lelkesedéssel, és határozottan futballoztak.

Jó: Botlik, Haraszkó, Sztankó, Bencze, ill. a csabaiak közül senki sem emelhető ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!