Sport

2015.08.22. 19:57

Harmadik hazai mérkőzését is elbukta az Előre

A Budapest Honvéd 4-1-re győzött Békéscsabán a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában, szombaton.

V. L.

Békéscsaba 1912 Előre—Budapest Honvéd 1—4 (0—1)
NB I-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 1658 néző. V.: Solymosi (Tóth II. V., Becséri G.). Békéscsaba: Mursits — Bényei, Koszó, Balog Zs., Fabio (Birtalan, 78.) — Piermayr, Korudzsiev, Laczkó, Calvente — Punosevac, Szilágyi P. (Kertész, a 72.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Honvéd: Kemenes — Botka (Ignjatovics, a 82.), Lovric, Bobál D., Baráth — Kamber — Prosser, Nagy G., Gazdag, Holender
(Délczeg, a 66.) — Youla (Ihrig-Farkas, a 76.). Vezetőedző: Marco Rossi.
Sárga lap: Délczeg, a 77., Ignjatovics, a 85., Nagy G. a 88. percben.
Szögletarány: 3:8 (1:6)

31. perc: Prosser balodali beadása után Kamber fejjel hat méterről csúsztatta a labdát a hazaiak kapujába, 0—1.
54. perc: Punosevac indította a baloldalon Calventét, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd a kimozduló Kemenes mellett ügyesen tekert a bal kapufára, ahonnan a pettyes a hálóba pattant, 1—1.
58. perc: Prosser szöglete után a labda az elalvó védők között Youla elé került, aki közelről a csabaiak hálójába lőtt, 1—2.
83. perc: Prosser lőtt jobbról a csabai kapu elé, a nagy kavarodásban a labda az előrehúzódó Baráthról a házigazdák kapujába pattant, 1—3.
91. perc: Kamber kapott jó labdát az alapvonal közeléből, és 10 méterről könnyedén a csabai kapuba passzolta a labdát, 1—4.

A találkozó eredetileg kijelölt játékvezetője, Erdős József megbetegedett, így az egyik alapvonali játékvezető, Solymosi Péter ugrott be a helyére. A hazaiak a Puskás Akadémia elleni idegenbeli győzelem után szerették volna itthon is megkezdeni a pontgyűjtést, bár azt elmondták a találkozó előtt, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, hiszen a fővárosiak szervezett csapatot alkotnak, nem véletlenül álltak a mérkőzés előtt a tabella ötödik helyén.

Az első tíz perc tapogatózó játéka után átvette az irányítást a vendégcsapat. A középpályán gyorsabban járatták a labdát a fővárosiak, és a sokat futó, jól osztogató Kamber, valamint a veszélyes szélső Prosser révén többször is veszélyeztettek. A 31. percben a Honvéd negyedik szöglete után megszerezte a vezetést a kispesti együttes. A gól után aktívabbá vált a Békéscsaba, a 35. percben Fabio baloldali badása után Szilágyi fejelt mellé, majd Piermayr 25 méteres lövése kerülte el a bal sarkot.

Szünet után a lila-fehérek bátrabban támadtak, előbb Punosevac elöl mentett Kemenes. Az 54. percben Calvente kiegyenlített. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, hiszen négy perc múlva, egy védelmi hibát követően ismét a fővárosiaknál volt az előny.

Zoran Szpisljak cserélt, két támadószellemű játékost (Kertész, Birtalan) küldött a pályára, de ez sem segített az újoncnak. A 83. percben esett újabb kispesti góllal bebiztosította győzelmét a vendégcsapat. A hosszabbításban született negyedik Honvéd gól megadta a kegyelemdöfést az Előrének.

A látottak alapján a jobb teljesítményt nyújtó fővárosiak sikere megérdemelt, a védekezésben sokat hibázó csabaiak ellen, de a gólkülönbség túlzott. Jó: Mursist, Calvente, ill. Kamber (a mezőny legjobbja), Prosser, Lovric, Youla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!