Sport

2015.08.08. 20:23

Elbukta az alsóházi rangadót a Békéscsaba

Az élvonalba most feljutott csapatok mérkőzését a Vasas 2-0-ra nyerte meg a Békéscsaba vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati játéknapján.

MTI

Fotó: Lehoczky Peter

Békéscsaba 1912 Előre—Vasas 0—2 (0—0)
NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 2914 néző. V.: Szabó Zs. (Kelemen, Kormányos II. G.). Békéscsaba: Mursits — Koszó, Fehér Zs., Piermayr, Juhász Gy. (Kertész, a 62.) — Spitzmüller, Borbély — Calvente, Viczián (Szalai, a 28.), Laczkó — Szilágyi P. (Korudzsiev, a 77.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Vasas: Nagy G. — Grúz (Görgényi, a 80.), Debreceni, T. Pajovics, Hangya — Adamovics, Berecz, Lázok (Gál, a 93.) — Vida, Novák (Murka, a 91.), Remili. Vezetőedző: Simon Antal.
Kiállítva: Borbély (második sárga lap után) a 86. percben.
Sárga lap: Debreceni a 12., Lázok a 18., Spitzmüller a 45., Borbély a 61., Piermayr a 68., Berecz a 69., Calvente a 71. percben.
Szögletarány: 3:8 (1:4).

2. perc: Vida beadása után Remili 10 méterről a kapufát találta el.  
52. perc: Vida jobb oldali beadása után a hosszú oldalon tisztán érkező Remilihez került a labda, aki 5 méterről a kapu jobb oldalába helyezett, 0—1.

57. perc: Remili lőtt szemben a kapuval 17 méterről, Mursits kapus vetődve a bal saroknál kiütötte a labdát, a jókor érkező Novák az elalvó védők között 9 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 0—2.

86. perc: Borbély a félpályánál szabálytalankodott, és megkapta második sárga lapját, ami után a kiállítás sorsára jutott.

A nagy melegben egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó, a napokban elhunyt Bélteki János edzőre emlékeztek, aki tagja volt a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének, sokat tett az utánpótlásnevelésért a megyében, és dolgozott az Előrénél is.

A csabaiaknál bekerült a kezdőcsapatba a most igazolt osztrák belső védő, Thomas Piermayr, aki a fehérorosz FK Minszk együtteséből érkezett.
Már az első percekben jelezte a fővárosi csapat, hogy a két eddig pont nélkül álló újonc csatájában nyerni szeretne, ezt igazolta Remili kapufája. Ezt követően Borbély kétszer próbálkozott szabadrúgással, de elakadt a labda a sorfalban.

A 12. percben Borbély 22 méteres szabadrúgását vetődve védte Nagy G. kapus. mezőnyfölényben játszott a fővárosi csapat, többször veszélyeztetett. A 25. percben Viczián összefejelt Adamoviccsal, a csabai támadót ápolták, majd le kellet cserélni, a fiatal Szalai Dániel érkezett a helyére. A félidő hajrájában előbb Novák emelt tíz méterről fölé, majd Vida hét méteres bombáját ütötte bravúrral szögletre Mursits kapus.        
           
Szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, és az 52. percben az addig is jól játszó Remili révén megszerezték a vezetést. Alig ocsúdott fel a Békéscsaba máris kettővel vezetett a Vasas, védelmi hiba után Novák növelte az előnyt. A 69. percben Szalai kilépett a védők közül, a 16-os vonalánál Grúzzal ütközött, a csabai támadó elesett, Szabó játékvezető továbbot intett.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]
A 71. percben Borbély szabadrúgását Nagy G. kapus az alapvonalon túlra mentette. Ment előre a Békéscsaba, Kertész beállításával aktivabbá vált a támadójátáka, de a Vasas jól védekezett, és a kontrái mindig veszélyt jelentettek a lilák kapujára. A hajrában Borbély megkapta második sárga lapját, így tíz főre fogyatkozott a hazai együttes.   
       
A látottak alapján a két, eddig pont nélkül álló újonc együttes csatáját jobb teljesítményével megérdemelten nyerte a Vasas. A békécsabaiak négy forduló után pont nélkül sereghajtók, és az utolsó három mérkőzésükön nyolc gólt kaptak, és egyszer sem találtak az ellenfelek kapujába. Jó: Mursits, ill. Vida, Remili, Lázok, Novák.

Zoran Szpisljak: — Nagyon csalódottak vagyunk. Szerettünk volna nyerni a másik eddig pontnélküli Vasas ellen, de sajnos ez nem sikerült. A vendégek kihasználták a hibáinkat, és gólokkal büntettek. Tovább kell dolgoznunk és tanulnunk, mert az NB I-ben minden egyes hibát kihasználnak az ellenfelek.
Simon Antal: — Egész héten erre a mérkőzésre készültünk, amelyet megakartunk nyerni. Jó teljesítménnyel, úgy érzem megérdemelten győztünk a lelkes, keményen küzdő Békéscsaba ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!