Sport

2015.08.29. 19:50

Békéscsabán sem talált legyőzőre a Haladás

A Békéscsaba 1-0-ra kikapott a vendég Szombathelyi Haladástól a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

MTI

Labdarúgó NB I - Békéscsaba-Szombathely

Fotó: Lehoczky Péter

Békéscsaba 1912 Előre—Haladás 0—1 (0—1)
NB I-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 1422 néző. V.: Berke (Berettyán, Horváth R.). Békéscsaba: Mursits — Bényei, Fehér Zs., Balog Zs., Fabio — Piermayr, Korudzsiev (Spitzmüller, a 46.), Calvente, Laczkó (Szalai, a 83.) — Viczián, Punosevac (Szilágyi P., a 46.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Haladás: Király — Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak — Th. Wils, Iszlai, Németh M. (Medgyes, a 88.) — Ugrai (Nagy P., a 60.), Halmosi (Gaál B., 78.). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Sárga lap: Punosevac a 36., Korudzsiev a 42., Iszlai a 83., Szalai a 85., Bosnjak a 87. percben. Szögletarány: 4:2 (0:1). 

27. perc: korszerű szombathelyi akció után, a 16-os sarkánál egyedül maradt Németh Márió mintegy 18 méterről a csabai kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát, 0—1. 

A találkozó előtt a békéscsabai nevelésű Ugrai Roland egy Haladás ajándékot adott át Jakab Péternek, a  békéscsabai utánpótlás akadémia egyik vezetőjének, a korábbi Békéscsabai UFC volt alelnökének.

A nagy melegben jobban kezdtek a vendégek, majd a csabaiak is próbálkoztak. A 8. percben Fabio baloldali beadása elszállt Viczián feje fölött. A 12. percben ismét Fabio próbálkozott a baloldalról, beadása után Jagodics M. vágta ki a labdát a berobbanó Calvente elöl. A 26. percben Ugrai 17 méterről lőtt, a volt szombathelyi Mursits kapus biztosan védett. A vezetés birtokában nyugodtabbá vált a vendégcsapat, és jól tartotta a labdát a középpályán. A 35. precben Halmosi lőtt a 16-os sarkáról kapásból, a labda elment a békéscsabai kapu előtt. A 39. percben Th. Wils lőtt 19 méterről, a labda a jobb kapufáról vágódott a mezőnybe.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]

A szünetben Zoran Szpisljak kettős cserét határozott el, a mérsékelt teljesítményt nyújtó, és az első félidőben sárga lapot kapott két légiós, Korudzsiev és Punosevac helyére Spitzmüller és Szilágyi P. állt. A 48. percben a sokszor előrehúzódó Bosnjak beadása után Balog Zs. vágta ki a labdát Popin elöl. Három perccel későb ismét Bosnjak adott középre, Ugrai 8 méteres fejese fölé szállt. Az 56. percben a mérkőzés legnagyobb csabai helyzete maradt ki. A félpálya közelében az oldalvonal mellett a bizonytalankodó Jagodicstól Viczián elvette a labdát, a lila-fehér támadó kapura tört, már bent járt a 16-oson belül, amikor lőni készült, de a keresztező S. Wils kirúgta elöle a labdát. A hajrában a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért. A 88. percben Szilágyi P. lőtt mellé 12 méterről, majd Piermayr 20 méteres lövését bravúrral ütötte szögletre a bal sarok elöl a rutinos Király kapus.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]

A küzdelmes mérkőzésen, a látottak alapján a vendégek egygólos sikere megérdemeltnek mondható. A csabaiak nem tudják átlépni a saját árnyékukat, sok hibával játszanak, és adódó lehetőségeiket sem tudják kihasználni. Jó: Bényei, Piermayr, ill. S. Wils, Németh M., Bosnjak, Th. Wils, Halmosi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!