Sport

2015.07.25. 20:05

Kikapott az Előre Pakson

A házigazda Paks 4-0-ra nyert az újonc Békéscsaba ellen a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

MTI

Paksi FC—Békéscsaba 1912 Előre 4—0 (1—0)
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Paks, 1000 néző. V.: Erdős J. (Ring, Bozó). Paks: Molnár P. — Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. — Kecskés (Szakály D., a 78.), Kesztyüs — Bartha, Bertus, Fröhlich (Kővári, a 62.) — Könyves (Balázs Zs., a 78.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Békéscsaba: Mursits — Bényei, Koszó, Balog Zs., Laczkó — Spitzmüller, Bagi — Birtalan (Punosevac, a 60.), Korudzsiev, Fabio (Szalai, a 78.) — Viczián (Szilágyi P., a 82.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.  
Sárga lap: Korudzsiev a 86., Szalai a 90. percben.
Szögletarány: 5:3 (1:3).

9. perc: hazaiak 30 méterről szabadrúgást végeztek el, Bartha középre fejelte a labdát, Fröhlich hat méterről fejelt, Mursits bravúrral kiütötte a játékszert, amit az előrehúzódó Gévay közelről a kapu jobb oldalába lőtt, 1—0. 
73. perc: Bertus lőtte középre a labdát szabadrúgásból, amit Gévay közelről a vendégek kapujába helyezett, 2—0.
80. perc: Bartha és Balázs Zs. kényszerítőzött a békéscsabai tizenhatosnál, majd utóbbi ügyesen mintegy 10 méterről a hosszú sarokba helyezte a labdát, 3—0.   
90. perc: a csereként beállt Szalai szabálytalankodott a 16-oson belül Kulcsárral szemben, 11-es. A megítélt büntetőt Szakály D. értékesítette, 4—0.     

A békéscsabaiaknál nem szerepelhetett Borbély Bálint a szombati találkozón, aki az utolsó edzésen megsérült, helyére Bagi került a kezdőcsapatba. A 4. percben szögelet után Koszó, került helyzetbe, de az előrehúzódó csabai védő nem tudta bevenni a hazaiak kapuját. Remek első húsz percet produkáltak a csapatok. 

A paksiak a kimaradt csabai lehetőség után a 9. percben megszerezték a vezetést. A gólt követően kissé esett a játék színvonala. A vendégek inkább rögzített helyzetek után veszélyeztettek, de egyenlíteniük nem sikerült az első játékrészben.

A második félidőben jobbára a két tizenhatos között folyt a játék, a paksiak veszélyesebbek voltak, a csabaiaknak nem volt annyi lehetőségük, mint az elsőben. A házigazdák a hetvenedik percet követően ritmust váltottak, és a 73. percben a védő Gévay második góljával nagy lépést tettek a végső siker felé. Ezt követően a hazaiak könyörtelenül kihasználták a vendégek hibáit, és újabb két góllal növelték előnyüket. 

A látottak alapján a hazaiak megérdemelten nyerték meg a találkozót 4—0-ra. Az újonc Előrének mielőbb fel kell vennie az NB I-es ritmust, mert a következő hetekben hátrányba kerülhet vetélytársaival szemben.
Jó: Gévay, Bertus, Bartha, Kulcsár D., Szabó J., ill. a csabaiak közül senkit sem lehet kiemelni.

Csertői Aurél: — Úgy érzem a mutatott teljesítmény alapján teljesen megérdemelten győztünnk az újonc Békéscsaba ellen.

Zoran Szpisljak: — Tanulnunk kell még pedig nagyon gyorsan. Ez az osztály más mint amit tavaly az NB II-ben tapasztaltunk. NB I-es szinten a rögzített helyzeteket igyekeznek kihasználni a csapatok, a Paks is ezekből veszélyeztetett. Kaptunk két naív gólt, és ez meghatározta a végeredményt. A jövőben a játékosoktól sokkal többet várok. A mai teljesítmény nem volt NB I-es szintű. Sokat kell még dolgoznunk és tanulnunk, ha eredményeket akarunk elérni.       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!