Sport

2014.12.10. 16:57

Debreczeni Dezsőt választották az év edzőjének

A nem olimpiai sporttágak bajnokai szavazáson több mint 8200 ponttal Debreczeni Dezső kick-box edző szerezte meg az első helyet az edzők versenyében.

BEOL

A hétszeres felnőtt világbajnok, és nyolcszoros Európa-bajnok sportember 30 éve ismerkedett meg a kick-box sportággal, és azóta élete részévé vált. A békéscsabai szakember 14 évig volt a felnőtt magyar válogatott tagja. Aktív pályafutása után számára egyértelmű volt, hogy szeretett sportágában utánpótlás edzőként dolgozik majd tovább.

Tizenegy évvel ezelőtt kezdte edzői munkáját, 2003-tól foglalkozik utánpótlás neveléssel az Újkígyósi Szabadidő Sport Klubnál.

Békéscsabán 2008. szeptemberétől az Erzsébethelyi Általános iskolában kezdett el dolgozni testnevelőként, itt adódott a lehetőség számára, hogy az anya egyesülete, a Békéscsabai Lakótelepi SE keretein belül kialakítson egy egy point–fighting csoportot.

Az évek alatt sikerült Magyarország egyik legnagyobb utánpótlás bázisává kiépíteni az iskolát, ahol mintegy 70 gyermek dolgozik, és ismerkedik szeretett sportágával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!