Sport

2013.06.12. 15:34

Nemzetközi pontokért tekernek az újkígyósi bajnokságon

A világbajnokságra lehet kvalifikálni a magyar kerékpáros országúti bajnokságról, amelyet június 22-én Újkígyóson, a 4. Galiba Napok keretében rendeznek meg.

G. P.

 A városban szerdán megtartott sajtótájékoztatón Kesjár Attila szervező elmondta, hogy a 12 órakor elrajtoló férfi U23-as elitmezőny két kört, vagyis 166 kilométert, a tíz perccel később induló női elite kategória egy kört, 83 kilométert tesz meg.

— Sík versenyről lévén szó, vélhetően a sprinterek között dől el az elsőség, gyors, tempós viadalra van kilátás. A leginkább esélyes az Utensilnord-GSG két kiválósága, Lovassy Krisztián és a 2007-ben még szerb színekben szereplő Dér Zsolt, persze az időjárás és egyéb tényezők függvényében még sok minden változhat. Elrajtol majd a gyulai származású, többszörös magyar bajnok Molnár István is.

A versenyen csak igazolt kerékpárosok indulhatnak — mondta Kesjár Attila, aki arról is szólt, hogy a győztesek megkapják az ilyenkor szokásos mezt, amelyet a szabályok értelmében egy évig kötelesek viselni az országúti nemzetközi versenyeken. A mezőny az Arany János utca—Kossuth utca—Ady utca útvonalon kezdi meg a kört, majd a Gyula, Elek, Nagykamarás és Medgyesegyháza településeken tekernek át, s érkeznek vissza Újkígyósra.

Mészáros Zoltán, a Körös Bike Kerékpáros Egyesület igazgatója megköszönte a lehetőséget, hogy a nívós Galiba Napokon belül kerülhet sor a nem kevésbé rangos nemzeti bajnokságra. A viadal megrendezésében többek között a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság, a Közútkezelő Kht., a polgárőrség és számtalan önkéntes nyújt majd segítséget.

Címkék#Elek#Gyula

Ezek is érdekelhetik