Sport

2013.06.19. 14:33

Célbaugrók és célraszállók versenyeztek a reptéren

Ejtőernyős célbaugró nemzeti bajnokságnak már adott otthont a békési megyeszékhely, de célraszállónak még sohasem, nem is adhatott, mivel ebben a szakágban Magyarországon most osztottak először bajnoki érmeket.

Gajdács Pál

A csabai repülőtér forgalmát a swooposok is növelték a három nap során, a fiatal versenyzők a kupolakezelő nemzeti bajnokság keretein belül döntöttek a helyezések sorsáról.

— A legnehezebb számban, a kupolakezelő swoopban Verebes Gábor csúcsközeli, nemzetközi szintű eredményt ért el A célraszállást nagyon élvezték a fiatalok, e szám tulajdonképpen nekik lett kitalálva. A jövő egyébként is a swooposoké és a célraszállóké, látványos, gyors, a média számára is sokkal jobban eladható.

A célbaugróknál a világjátékokon győztes szolnoki Asztalos Istvánt egyedül a fiatal Olenyik Roland tudta megszorítani, de a rendkívül rutinos, huszonnyolcszoros bajnok Asztalos amikor kellett, erősített és nyert. A békéscsabaiak jól szerepeltek, csapatban sikerült is a dobogó harmadik fokára felállniuk. A háromnapos versenyt a mezőny egy kisebb sérüléssel megúszta, szépen, rendben zajlott le — osztotta meg velünk gondolatait Mengyán László versenyigazgató.

Győztesek és békéscsabai helyezettek. Egyéni célbaugrás: 1. Asztalos István (Szolnoki Honvéd ESE) 0,07 cm, 5. Krajcsi P. 0,23 cm, 9. Varga Z. (mindkettő Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület) 0,45 cm. Csapat: 1. Szolnoki Honvéd ESE (Göbölös Ferenc, Olenyik Roland, Asztalos István, Mészárovics György) 0,74 cm, 3. Békéscsaba (Leszkó György, Krajcsi Pál, Varga Zoltán, ifj. Tímár Vince) 1,98 cm. Szabadidős sportolók.

Egyéni célbaugrás: 1. Göbölös Ferenc 0,21 cm, 3. Krajcsi Pál 0,23 cm, 7. Varga Z. 0,45 cm. II. o. Egyéni célbaugrás: 1. Varga Zoltán 0,45 cm, 3. ifj. Tímár Vince 0,52 cm. Mester bajnokság: 1. Göbölös Ferenc 0,21 cm, 3. Krajcsi Pál 0,23 cm. Nemzetközi, egyéni célbaugrás: 1. Asztalos István 0,007 cm, 6. Krajcsi 0,23 cm. Csapat: 1. Szolnoki Honvéd ESE 0,74 cm, 4. Békéscsaba 1,98 cm.

Célraszállás, egyéni, A-B kategória: 1. Ott Olivér (Debreceni LSE) 68 pont. Amatőr, egyéni: 1. Sztojcsev Tamás (Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE) 16. Csapat: 1. Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE A (Sztojcsev Tamás, Nemes Péter, Kovács Gergely, László Péter) 128. Kupolakezelő távolsági swoop: 1. Verebes Gábor (Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE) 600 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!