Sport

2013.06.12. 15:20

Baji Balázs Róma után Moszkvában is dobogóra futott

Baji Balázs a második helyen végzett 110 méter gáton az IAAF World Challange sorozathoz tartozó moszkvai nemzetközi atlétikai viadalon.

G. P.

 Bár a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club gátasa lapunknak a minap azt nyilatkozta, hogy egyelőre a versenyzést fontosabbnak tartja, mint az egyéni csúcs hajszolását, ám ennek ellenére nem állt messze attól, hogy az orosz fővárosban beállítsa a Rómában elért rekordját. A verseny honlapja szerint Baji 13,49 másodperces idővel ért célba, s csak a 2009-es világbajnok barbadosi Ryan Brathwaite (13,34 mp) volt nála gyorsabb.

Mindössze öt századdal futott rosszabbat római idejénél, biztosan tartja magát 13,50-en belül. Ugyanebben a számban a tavalyi győztes Kiss Dániel — idén szabadtéren először — is elstartolt, s 13,93-mal a hatodik lett.

Baji remek sorozatot produkál, a közelmúltban kétszer javította meg egyéni csúcsát,  múlt csütörtökön a római Gyémánt Liga-versenyen harmadik lett, s akkor egyéni rekordot jelentő 13,44 mp-et futott. Az állatorvosnak tanuló, 24. születésnapját éppen a napokban ünneplő atléta az augusztusi moszkvai világbajnokságra készül gőzerővel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!