Sport

2013.06.13. 10:38

Az orosházi Kelemen Zsolt magyar bajnok

Tiszakécskén rendezték meg a U23-as szabadfogású birkózó magyar bajnokságot.

V. L.

 Az Orosházi Spartacus Birkózóklub versenyzői junior és kadet válogatott táborokban vettek részt a viadal előtt, és onnan utaztak a tiszakécskei megmérettetésre. A fiúk birkózásán a magyar bajnokságon látszódott a táborban elvégzett kemény munka, de mindent megtettek a győzelem megszerzése érdekében.

Az 55 kg-osok között Kelemen Zsolt esélyeshez méltó, magabiztos birkózással jutott a fináléba és szerezte meg a magyar bajnoki címet.
A 66 kg-osok mezőnyében két orosházi fiatal, Kránitz Adrián és Sepeczán János mérlegelt. Kránitz Adrián súlycsoportja a 60 kg, de mivel két hét múlva utazik a junior Európa-bajnokságra így megbeszélte edzőjével hogy ezen a versenyen nem fogyaszt le, ezért indult egyel magasabb súlycsoportban.

Ebben a súlycsoportban viszont nem sikerült beverekednie magát a legjobb hat közé. Sepeczán János végig színvonalas birkózást produkált, bejutott a döntőbe, ahol kikapott csepeli ellenfelétől, így ezüstérmes lett.
Az orosháziak eredményei. 55 kg: 1. Kelemen Zsolt. 66 kg: 2. Sepeczán János. Felkészítő edző: Hangya János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!