Sport

2012.12.25. 17:31

Csabai siker a nemzetközi ultramaratonon

A napokban egy németországi meghívásos ultramaratoni versenyen két futó képviselte Békés megyét, Zahorán János és Zahorán Ádám. Ádám a verseny korábbi pályacsúcsát megdöntve győzött.

BEOL

December 23-án került megrendezésre egy 45 kilométeres meghívásos, nemzetközi futóverseny a németországi Mainz városában. A rangos ultramaratoni erőpróbán két magyarországi sportoló képviselte Békés-megyét, Békéscsabát: Zahorán János és fia, Zahorán Ádám a békéscsabai JALTE versenyzői.

A Rajna-Pfalz tartomány fővárosa, a Majna és a Rajna folyó összefolyásánál létesült Mainz városa adott otthont a 45 kilométeres ultramaratoninak. Egy 9 kilométeres, a Majna és a Rajna partján kijelölt pálya szolgált a verseny útvonalaként, ahol a résztvevőknek a kiírásnak megfelelően 5 kört kellett teljesíteniük.

A verseny hivatalos útvonalának kijelölését még a rendezés napján is veszélyeztette a Rajna szokatlanul magas vízszintje, ugyanis az elmúlt hetek esőzései, valamint a Rajna-forrásvidékén napok óta tartó intenzív hóolvadás miatt árvízkészültséget rendeltek el Németország-szerte.

A verseny útvonalát ugyan számos helyen csupán 5-6 centiméter választotta el Rajna vízszintjétől, a pálya elöntése ugyanakkor szerencsére mégsem következett be a rendezvény időtartama alatt. A legfőbb akadályt így a viharos erejű szél, továbbá a hajtűkanyarokkal és meredek hidakkal (körönként öt híd) nehezített útvonal jelentette!

Zahorán Ádám taktikusan versenyzett, az első körben előbb az ellenfelei képességeit mérte fel, majd csak 10 kilométer után állt az élre. Onnantól pedig végig az első helyen futva, magabiztos győzelmet aratott, megdöntve egyúttal a verseny korábbi pályacsúcsát is! Néhány órával a versenyt követően érkezett egy megkeresés Németország egyik legkeményebb hegyi ultramaratonijának versenyszervezőjétől, aki meghívta a csabai futót a júliusban esedékes rendezvényére.
Zahorán János az előkelő harmadik helyen ért célba, kiélezett küzdelemben, kevéssel elmaradva a helyiek kedvencétől, Steffen Kohler-től.

Ezek is érdekelhetik