Sport

2012.09.15. 09:23

Három megyei arany a pozsonyi kick-boksz vb-n

Békés megyei sikerektől volt hangos pénteken kick-boksz junior és kadett világbajnokság döntőinek helyszíne, a pozsonyi sportaréna. Laurincz Boglárka, Szentpéteri Bence és Andó László is világbajnoki címet szerzett, Bálint Zoltán ezüstérmes.

BEOL

- Az elsőként kezdő Laurincz Boglárka érezhetően nagyon feszült volt a mérkőzés előtt, amit a német Kim Seifert ellen vívott. Látni lehetett rajta, hogy elszánt és minden téren felkészült. Bogi rövid idő alatt 3 pontos vezetést szerzett. Azt hittük, hogy egy újabb sima mérkőzés lesz de aztán váltott a német és feljött 3:2-re. Innen nagyon szoros lett a mérkőzés, felváltva jöttek a pontok. Második menet közepén aztán megint az újkígyósi lány pillanatai voltak, több tiszta pontot ért el és 12:8-ra győzött. Ezzel megszerezte a világbajnoki címet, ami egyben Újkígyós első ilyen szintű, kiemelkedő sporteredménye. Sőt, ez egyben azt is jelentette, hogy edzője Debreczeni Dezső is büszke lehetett, hiszen Bogi volt az első olyan tanítványa, aki világbajnoki címet szerzett – tájékoztatta lapunkat Gregor László, a megyei harcművész szövetség elnöke.

A folytatásban Szentpéteri Bencének szurkolhattak a magyar drukkerek. A fiatal sportolón egész héten látni lehetett, hogy nagy formában van és az aranyéremért jött. A döntőben esély se adott az ír Luke Henseynek.
- Nem esett neki, kivárt és a kellő pillanatokban lecsapott. Egy nagy taktikai csatában nem sok pont van, minden lehetőséget ki kell használni. Bence így is tett 5:1 re hozta a világbajnoki döntőt. Beérett az a sok munka, amit évek óta elkezdett – értékelt Gregor László. Szentpéteri Bence az edzéseket a Mezőberényi Sportcsarnok SE-ben kezdte, majd a Békéscsabai Lakótelepi SE-ben, Debreczeni Dezső irányításával folytatta.

Bálint Zoltánnak sajnos nem volt ilyen szerencsés napja pénteken. Mindent megtett a mérkőzés alatt, folyamatosan próbálkozott a támadásokkal, de a fürge angol ellenfele, De Reece Williams folyamatosan elmozgott előle. Ahogy Zoli fáradt egyre több lehetősége volt az ellenfelének a visszatámadásokra, ami rendszerint angol pontot eredményezett, a végén pedig 8:2-es végeredményt, összességében pedig ezüstérmet hozott.

A junior kick-light 79 kg-ban Andó László vívta meg utolsó nagy csatáját a román Costea Andrei Florin ellen.

- A román fiú felkészülten és jó erőben érkezett a döntőre, ami gyakran szabálytalankodásokhoz is vezetett. Andó László mind kézzel, mind lábbal eredményes volt, több fejrúgása is landolt a román fiú fején, annak ellenére, hogy lábsérülése megint kiújult. A vége nem is lehetett más, mint egy 3:0 arányú győzelem és a megszerzett világbajnoki cím élete utolsó junior világbajnokságán. A light-contact mellett a combrúgásos light-contactban, a kick-light-ban is kopogtathat a felnőtt válogatottba kerülésért – tudtuk meg Gregor Lászlótól.

Folytatás szombaton

- A kadett 2 korosztályban kísérleti jelleggel rendeztek versenyt, és 57 kg-ban két győzelemmel Kádas Gábor nyert. Csak sajnálni lehet azt, hogy itt nem rendeztek hivatalosan világbajnokságot, hiszen ezt Gábor valószínűleg megnyerte volna. Így maradt az örörm, egy jutalomkönyv, és a szurkolás a döntő második részére. Egyszer nővére, a csepeli klubban edző Adrienn döntőjén, aki a junior light-contact 70 kg- súlycsoportban döntőzik, majd klubtársainak. Szombaton ugyanis K-1 86 kg-ban Gyemengyi Ákos csap össze a döntőben a dél-afrikai, fizikálisan nagyon erős Dricus Du Plessis ellen, s nem lesz könnyű dolga - tájékoztattta lapunkat Gregor László.

A világbajnokság utolsó napján rendezik majd meg a csapat világbajnokság küzdelmeit is semi-contactban, ahol mind a kadett 1, a kadett 2 és a junior magyar válogatottban is találunk szép számmal Békés megyei versenyzőket.

A világbajnokság utolsó napján rendezik majd meg a csapat világbajnokság küzdelmeit is semi-contactban, ahol mind a kadett 1, a kadett 2 és a junior magyar válogatottban is találunk szép számmal Békés megyei versenyzőket. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!