Sport

2011.06.11. 20:22

Hatodik helyen zárták a szezont a lila-fehérek

REAC—Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE 0—1 (0—1), NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, 300 néző. V.: Gyarmati II. (Galán, Punyi).

G. I.

 REAC: Somogyi — Hibó (Gáspár, a 75.), Dinka, Cseri (Dancs, a 71.), Menyhárt — Kovács B., Gulyás, Menyhért, Birtalan (Kiss T., a 62.) — Nyerges, Jovánczai. Vezetőedző: Mátyus János.

Békéscsaba: Máthé — Mészáros, Csiszár, Makra, Horváth T. — Oláh G., Kállai, Sztrunga, Juhász Gy. — Gajda, Csák (Kurucz, a 88.). Vezetőedző: Pásztor József.

Sárga lap: Hibó a 15., Birtalan a 26., Csiszár a 27., Cseri a 62. percben.
Szögletarány: 9:5 (4:3).

9. perc: Gajda végzett el szögletet, a beívelés után az előrehúzódó Csiszár 8 méterről a hosszú sarokba fejelte a labdát, 0—1. 
22. perc: Csák lövése a kapufán csattant, a kipattanó labdát a fiatal Sztrunga a másik kapufára vágta.
 
A tavaszi utolsó fordulóbeli találkozón Pásztor József nem számíthatott a sárga lapok miatti eltiltását töltő Pozsár Gábor csapatkapitányra.
Az első percekben kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a 9. percben jókor jött a vendégek vezetőgólja. Ezt követően a REAC támadott többet, de a lila-fehérek kontrázhattak, és jónéhány helyzetet kialakítottak. Szünet után a hazaiak kezdtek nagyobb lendülettel, negyedóráig beszorították a csabaiakat, de Csiszár és Makra vezérletével a vendégek visszaverték a támadásokat. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a REAC több szögletet rúgott, míg a lila-fehérek Szrunga révén nagy helyzetben hibáztak.

A látottak alapján a jobb teljesítményt nyújtó Előre SE teljesen megérdemelten nyerte a küzdelmes mérkőzést, a több volt NB I-es labdarúgót felvonultató fővárosiak otthonában. A Békéscsaba a hatodik helyen zárta a bajnokságot, megbízható középcsapattá vált, amiért valamennyi játékos dicséretet érdemel. Jó: Cseri, Menyhárt, Menyhért, Nyerges, ill. Máthé, Csiszár, Makra, Horváth T., Juhász Gy., Gajda.

Mátyus János: — Mezőnyfölényben játszottunk, ám nem sikerült gólt szereznünk, így vesztesen hagytuk el a pályát. Pásztor József: — A mezőnyben többet birtokolta a labdát a REAC, de nekünk volt több helyezetünk, amelyből egyet értékesítettünk és elhoztuk a három pontot a fővárosból.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!