Sport

2010.09.16. 16:56

Nagy Sportágválasztó: Orosháza után, Békéscsaba előtt

Békéscsabán ezen a hétvégén rendezik meg a sportágválasztót, Orosházán már megtartották és komoly sikert könyvelhettek el a szervezők.

G. P.

Szeptember 17-én és 18-án Békéscsabán, a városi sportcsarnokban és környékén rendezik meg a Nagy Sportágválasztó nevű programot, amelyben negyven sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők.

Pénteken 9 és 14 óra között Békéscsaba óvodásai, általános és középiskolásai próbálhatják ki a sportolási lehetőségeket. Pénteken 14 órától és szombaton a város lakói számára nyílik lehetőség, hogy ismerkedjenek a sportágakkal 17 óráig. A tervek szerint a helyi kézilabda- és röplabdacsapatok tagjai, az Előre labdarúgói is ott lesznek a rendezvényen, miként olyan ismert sportemberek, mint Vozár Attila, Bökfi János, Gyáni János és Debreczeni Dezső is.

Egyértelműen sikerként könyvelhették el a Nagy Sportágválasztó szervezői a sorozat elmúlt heti orosházi állomását. Bár az első napon még az eső is bezavart, ám ennek ellenére mintegy négyezer óvodás és iskolás, valamint szülő választotta programjául az Eötvös téri sportcsarnokban életre hívott eseményt. Az érdeklődők számtalan ismert és kevésbé ismert sportágat próbálhattak ki.

A kínálatban atlétika, labdarúgás, kézilabda, vívás, karate, aerobik, hip-hop, kerékpársport, taekwon-do, búvárúszás, cselgáncs, kick-box, kung fu, birkózás, trial, BMX, air soft, tánc, sakk, asztalitenisz, lövészet, tenisz, íjászat szerepelt.

— Az első tulajdonképpen egy szakmai nap volt, amikor az óvodások és az iskolások jöttek és részvételüknek köszönhetően gyűjtötték a pontokat, a másnap a családoké volt — tájékoztatott Patyi Gábor, az orosházi program fő szervezője. — A leadott pontgyűjtő lapokat ládába dobták és mindkét napon 10-10 élményfürdős belépőt, illetve 100-100 pólót sorsoltunk ki.

A bátrakat igazi sztárok szolgálták, az orosházi Kiss Tamás birkózó és a búvárúszó világbajnok Károlyi Csilla mellett az aerobik-világbajnok Katus Attila, a cselgáncs olimpiai bajnok Kovács Antal és a profi ökölvívó világbajnok Kótai Mihály tartott bemutatót.

— Kótai megnyerő személyisége sokakat vonzott, a profi világbajnok bokszoló öt órán keresztül vendégeskedett nálunk. Rengetegen tolongtak a lövészeknél, a próbálkozók ötezer lőszert használtak el. Sikeres eseményen vagyunk túl, de hogy ebből a két napból a sportágak hogyan profitálnak, az később dől el — mondta Patyi Gábor.

Mindenesetre néhány hét múltán érdemes lesz majd megkérdezni az orosházi klubokat, hogy a sportágválasztó után mennyi gyerek kopogtatott az ajtajukon.

Ezek is érdekelhetik