Sport

2010.05.29. 22:20

Lázok bemutatkozott a válogatottban

Bemutatkozott a nemzeti válogatottban a Békés megyei származású Lázok János. A fiatal futballista alig öt percet játszott a németek ellen, ám ez az idő is elég volt arra, hogy letegye névjegyét.

BEOL

Több fiatal játékost is pályára küldött a szombat esti, németek elleni barátságos mérkőzésen Erwin Koeman szövetségi kapitány. A korábbi U21-es válogatott Koman Vladimir és Németh Krisztián mellett bemutatkozhatott Lázok János is.

Az MTK Békés megyei származású futballistája 3-0-ás német vezetésnél állt be. Igaz, a hosszabbítással együtt mintegy öt percet tölthetett csupán a pályán, ez a rövidke idő is elég volt ahhoz, hogy a magyar csapat talán legveszélyesebb kapura lövése az ő nevéhez fűződjön.

A 91. percben a tizenhatos jobb sarkáról vette célba a német kaput. A jobb sarok felé tartó, erős lövését Neuer nagyot vetődve védte ki. A kipattanó labda Dzsudzsák elé került, ám kapáslövése elkerülte a kaput.

A válogatott egy hét múlva újabb felkészülési mérkőzést játszik, az ellenfél akkor a holland nemzeti tizenegy lesz majd.

Az eleki Lázok János 2004-ben Gyuláról szerződött az akkor még NB I-ben szereplő Békéscsabához, ahol alig 20 évesen mutatkozott be az élvonalban. 2005-ben a Vasashoz szerződött, 2009 őszéig a csapat meghatározó játékosa volt. A 2010-es tavaszi szezonban már az MTK-t erősítette, de sajtóhírek szerint már biztos: több társával együtt távozik a klubtól. A folytatással kapcsolatban a bajnok DVSC és a dobogós Videoton is szóba került már. A 25 éves támadó eddig közel 150-szer lépett pályára a hazai elsőosztályú bajnokságban.

<!-- Lázok bemutatkozott a válogatottban Bemutatkozott a nemzeti válogatottban a Békés megyei származású Lázok János. A fiatal futballista alig öt percet játszott a németek ellen, ám ez az idő is elég volt arra, hogy letegye névjegyét. Az eleki Lázok János 2004-ben Gyuláról szerződött az akkor még NB I-ben szereplő Békéscsabához, ahol alig 20 évesen mutatkozott be az élvonalban. 2005-ben a Vasashoz szerződött, 2009 őszéig a csapat meghatározó játékosa volt. A 2010-es tavaszi szezonban már az MTK-t erősítette, de sajtóhírek szerint már biztos: több társával együtt távozik a klubtól. A folytatással kapcsolatban a bajnok DVSC és a dobogós Videoton is szóba került már. A 25 éves támadó eddig közel 150-szer lépett pályára a hazai elsőosztályú bajnokságban. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!