Sport

2008.11.30. 19:06

Torna: Böczögő gerendán vigasztalódott

Megszakadt a békéscsabai Böczögő Dorina sorozata a mesterfokú tornász bajnokságon, három győzelem után egyéni összetettben át kellett adnia az első helyet az örök másodiknak kikiáltott postásos Gombás Laurának.

G. P.

Az idei esztendőben gyakorlatilag szüntelenül versenyben lévő lány a budapesti versenyen három szer után vezetett, ám talajon az első sor végén kilépett és ez súlyos pontokba került. Az ezüst miatt sincs miért szégyenkeznie, bár a mindig maximalista lány érthetően nem volt túl boldog.

A zárónap rosszul kezdődött, hiszen első ugrását elrontotta és ezzel elszállt az éremszerzés lehetősége. Korláton fájós kézzel is biztosan mozgott és javított, az aranyról egy tizeddel lemaradva a 2. helyen végzett. A Torna Club Békéscsaba ékessége a gerendára nagyon összeszedte magát és remek gyakorlatot bemutatva gyűjtötte be pályafutása 11. mesterfokú bajnokságát. Gerendán döntőbe jutott a hangsúlyt ma már inkább a tanulásra fektető Korcsmáros Enikő is, aki ezüstmedálnak örülhetett.

A cikk a hirdetés után folytatódik

 

A mesterfokút felvezető országos csapatbajnokság 2. fordulójában szokatlan összetételű, Böczögő Dorina kivételével csupa kadét korú tornászból álló békéscsabai együttes állt ki. Lukácsi Lilláék felvették a versenyt a szombathelyi és a KSI rutinosabb tornászaival és biztosan hódították el a bajnoki serleget.

— Büszke vagyok a lányokra, hiszen végig lelkesen tornáztak Kékegyi Szimonetta első helyen jutott a gerenda fináléjába, és Lukácsi Lilla és Mitykó Szabina is döntőben tornázhatott, ahol helytállt — értékelt Nagy Ibolya edző.

— Dorinát ugrásban vártuk az első helyre, gerendán győzött. Egész évben leterhelt volt, ennek fényében jól szerepelt a hétvégén — nyilatkozta Bereczkiné Harangozó Ildikó, Böczögő Dorina egyik felkészítője.
Felnőtt csapatbajnokság, 2. forduló: 1. Torna Club Békéscsaba 203,300 pont.

Végeredmény: 1. Torna Club Békéscsaba (Böczögő Dorina, Kékegyi Szimonetta, Lukácsi Lilla, Mitykó Szabina, Nagy Anita, Kékegyi Szandra, Kékegyi Szabina, Lónai Hajnalka, Korcsmáros Enikő, edző: Bereczkiné Harangozó Ildikó, Petrovszki Pál, Nagy Ibolya) 417,000.
Mesterfokú bajnokság, egyéni összetett: 2. Böczögő Dorina 55,800, 10. Lukácsi L. 49,700, 11. Kékegyi Szimonetta 49,600. Szerenkénti verseny. Ugrás: 6. Böczögő D. 13,350. Korlát: 2. Böczögő Dorina 13,550. Gerenda: 1. Böczögő Dorina 14,750, 2. Korcsmáros Enikő 14,450, 5. Lukácsi L. 13,200, 8. Kékegyi Sz. 12,400. Talaj: 6. Lukácsi L. 12,650, 7. Mitykó 12,300.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!