Sport

2008.09.11. 18:51

Kézilabda: öt csapat az NB I B-ben

A hét végén megkezdődik az NB I B-s kézilabda-bajnokság. A nőknél három (Csorvás, Gyula, Orosháza), a férfiaknál két (Békés, Orosháza) megyei csapat indul.

V. L.

A Ferbonex-Gyulai SE női csapat új edzője, Gazsó György elmondta, hogy dobogóközeli helyre várják a lányokat. A csapatból Luxemburgba igazolt Madar Szilvia, Ajtonyné Bjelik Ilona és Békési Judit abbahagyta, Czoldán Csilla Szegedre ment tanulni. A gyulaiak leigazolták Mészáros Melindát (Békéscsaba), Csapó Hajnalkát (Derecske), Sólyom Viktóriát (Sarkadkeresztúr) és kölcsönbe került Gyulára Gábor Eszter (Dunaferr).
A csorvási női együttes technikai vezetőjétől, Ivanics Jánostól megtudtuk, hogy a gárda célja a bent maradás. A csorvásiaknál folytatja Bacsa Edina Gyuláról. A Békéscsabából kettős játékengedéllyel Nagy Zsanett és Hajduch Csenge szerepelhet az együttesben, míg Major Bernadett újrakezdte.      

Az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC edzője, Marton Richárd arról beszélt, hogy a tavalyi 11. hely után előrelépést várnak és megcélozzák a középmezőnyt. Az orosháziak közül Bartucz Mónika, Pusztai Éva, Szendrei Tímea és Balázs Ilona visszavonult, Mucsi Zsuzsanna Déván folytatja. Leigazolták Békéscsabáról Forczek Esztert és Valyuch Évát, kölcsönbe érkezett Zsuzsa Vivien, kettős játékengedéllyel Petrovszki Katalin. Vácról Rózsa Veronika került a csapathoz.    

A férfiaknál az Erste-Békési FKC új edzővel, Gávai Ferenccel kezdte meg a szezont. Békésen cél a csapatépítés és legjobb hat közé jutás. A régiek közül csak Domokos Dusán, Árdeleán Péter és Szatmári László maradt, hozzájuk érkezett Molnár István Ceglédről, Oláh Dénes Gyuláról, Lőrinczi Pál, Kovács István, Lukács Csaba Mezőtúrról, Polgár Tibor, Keresztes György Újkígyósról, Zöldi Tamás Szegedről és kölcsönbe Simon Bence a Pick Szegedtől, Laurinyecz Dávid a Szegedi KKSE-ből. Az ifjúsági csapatból Molnár János, Kudlák Dávid, Kopányi László, Mészáros Ákos került fel a felnőttek közé. 

Az Orosházi FKSE edzője, Bajusz József elmondta, a klub vezetése az első hat helyre várja a gárdát. Az orosháziaktól Csikós Lajos az NB I-es Debrecenhez igazolt, Molnár Sándor Kiskunfélegyházán folytatja. Az orosháziak új szerzeményei: Balda Ákos (Szeged), Dunkl László (Dunaferr), Cselovszki Csaba (Tiszaföldvár) és a szerb David Miloradovics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!