Sport

2008.08.21. 08:03

Kiss Gergely is búcsúzik Pekingtől

A 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely vereséggel folytatta szereplését a szabadfogású birkózóversenyek utolsó napján.

MTI, Beol.hu

 Az orosházi versenyző a 16 között a tavalyi világbajnokságon bronz-, az idei Ázsia-bajnokságon pedig aranyérmes Kurban Kurbanovval találkozott. Az első menet két kilépés után 1-1 lett, de az utolsó pontot Kiss szerezte, így összességében 1-0-ra vezetett. A második szakaszt a magyar két kilépésével és egy mögékerüléssel 3-0-ra az üzbég nyerte, így jöhetett az utolsó felvonás.

Ebben a rivális háromszor is letolta a magyart a szőnyegről, egy akcióra pedig két pontot kapott, ezzel 5-0-ra meglépett. Kiss azonban beleerősített, háromszor ellenfele mögé került, egyszer pedig kitolta őt, de Kurbanov végül 5-4-re, összességében pedig 2-1-re jobbnak bizonyult.


 [caption id="" align="aligncenter" width="600"] Kiss Gergely és edzője, Jeszenszky László
[/caption]

"A harmadik menetben nagyon elhúzott az üzbég, bár az egyik kilépésem térddel történt, arra pedig elvileg nem járna pont. Nem sokon múlott" - nyilatkozta az MTI-nek Kiss, aki akkor mehet tovább a vigaszágra, ha legyőzője még két meccset nyerve bejut a fináléba.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Kiss Gergely és edzője, Jeszenszky László
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!