Hirdetés

2024.02.13. 13:21

Szakmunkás munkakörök, amelyek betöltői Békéscsabán is keresettek

Bizonyos szakma képviselőinek manapság korántsem okoz gondot az elhelyezkedés. Az utóbbi években meglehetősen megnőtt a képzett szakmunkások iránti kereslet, ami alól Békéscsaba sem jelent kivételt. Következzen tehát néhány terület és pozíció, amellyel kapcsolatos álláshirdetésekkel gyakran lehet találkozni a város vonatkozásában!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Építőipari szakmunkák 

Az építőiparban fellelhető lehetőségek az utóbbi időszakban ugyan szűkültek, egyes állásportálok felületein még mindig lehet találkozni a területhez kötődő lehetőségekkel. Ilyen portál az AllasOrias.hu weboldala is, ahol például nemrégiben nyílászárók beépítésével kapcsolatos szakmunka került meghirdetésre: https://allasorias.hu/allasok/bekescsaba

A pozíció alapvető feladatkörét nyílászárók bontása, beépítése és szerelvényezése jelenti, ami mellett egyéb asztalos munkák is előfordulhatnak. Éppen ezért az ilyen munkák esetében általában követelményként szerepel valamilyen képzettség, például az asztalos képesítés megléte. Ezenkívül természetesen az építőiparban való jártasság ugyancsak fontos lehet az eredményes helytálláshoz.  

Az említett portálon egyébként más, többek között művezetői, darus teherautó-sofőr és építőipari segédmunkás álláslehetőségek is előfordultak már, vagyis mindenképpen érdemes lehet rendszeresen visszalátogatni ide, ha hasonló állások és szakmák után érdeklődsz.  

Gyári szakmunkák 

A gyártáshoz és termeléshez kötődően ugyancsak több szakmunkás munkalehetőség is előfordulhat a portálon. Példaként lehet említeni a különböző gépkezelői munkákat, amelyek megjelenése igencsak gyakori. Ezen belül is a CNC esztergályos és CNC marós munkakörök a rendszeresen visszatérők.  

Mindkét pozíció betöltői kiemelt szerepet kapnak az alkatrészgyártásban, ahol feladataik egyebek mellett a gépek kezelése és programozása, az alapanyagok megmunkálása, a szerszámok cseréje, valamint az elkészült munkadarabok minőségének az ellenőrzése is. Értelemszerűen a CNC esztergályos esztergagéppel, míg a marós marógépek segítségével látja el mindezt.  

Ezenfelül a karbantartói pozíciók betöltőire is nagy szükség van a gyári környezetekben. Ők azok, akik a gépek rendszeres karbantartásáért felelnek, beleértve például az olajcseréket, alkatrészcseréket és egyéb karbantartási munkákat. Emellett rendszeresen ellenőrzik és felülvizsgálják is a gépeket, hogy biztosítsák megfelelő és biztonságos működésüket. Szükség esetén, vagyis a problémák felmerülésekor pedig azonosítják a hibák forrását és elhárítják azokat. Munkájukról dokumentációkat vezetnek, belefoglalva az elvégzett karbantartási tevékenységeket, javításokat és cseréket.  

Mindezek mellett pedig a villanyszerelői állások sem maradhatnak ki a sorból, amelyek betöltésére természetesen korántsem csak gyári környezetben adódhat lehetőség. A konkrét feladatkört ezen munkák esetében nagyrészben a munkakörnyezet határozza meg, azonban a tevékenység jellegét természetesen minden esetben a tipikus villanyszerelői teendők jelentik, vagyis az elektromos rendszerek telepítése, karbantartása és javítása. Ezen feladatok ellátásához pedig elengedhetetlen a szakmai végzettség és a releváns tapasztalat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában