Hirdetés

2023.12.04. 09:42

Érték Békés - applikáció is segít a vármegyei értékek felfedezésében

Egyedi lehetőséget kínál egy újonnan elérhető mobil applikáció és interaktív térkép azok számára, akik aktívan szeretik eltölteni szabadidejüket és értékek felkutatására is nyitottak. Békés vármegye települési és vármegyei értékeit, horgászhelyeit, kerékpárútjait, túraútvonalait, gyűjti össze, így minden adott ahhoz, hogy segítségével tartalmas utakat tervezzünk a vármegye területén.

PR cikk

Az ismeretterjesztési célt szolgáló interaktív térkép és a kapcsolódó applikáció a Békés Vármegye Önkormányzata kiemelt, TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001 azonosítószámú, „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” című projektjének keretében valósult meg.
Az interaktív térkép alapvetően 2 platformra készült, egy asztali számítógépes (www.ertekbekes.hu) és egy mobiltelefonokon elérhető applikációs verzióban (Érték Békés).

Az interaktív térkép és applikáció bemutatja a 75 település helyi (települési) és a vármegyei értéktárban szereplő értékeket (52 db). Ezen a térképen információt kaphat a látogató arról, hogy az adott település hol helyezkedik el Békés vármegyében, az adott települési értéktárban milyen értékek találhatóak. Az adott értékhez az érték neve, egy rövid információ és egy link tartozik, ahol bővebb információt és egy ismertető videót találhat az érdeklődő.

A projekt keretében több mint 794 települési, és vármegyei értékről ismertető kisfilm készült, ezeket találják a feltüntetett linkeken az érdeklődők.

A projekt célja alapvetően a települések, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése Békés vármegyében. Ezt fejezi ki a projekt általános célja is, hogy egyrészt tudatosabbá váljanak a helyi és térségi közösségek, elterjedjen az öngondoskodó képesség, másrészt pedig, hogy ez a képesség kitüntetett szereppel bírjon a társadalmi konfliktusok megoldásában, a településhez, térséghez való kötődés erősítésében, így a társadalmi kohézió és a társadalmi befogadás biztos alapja legyen.

Az interaktív térkép felület a térség megismertetése mellett további kitűzött cél a turisztikai, illetve aktív turisztikai célcsoport országos elérése. Ezen tevékenységek eredményes elvégzését egy médiaterv támogatja, melynek elkészítése egy célirányos és minden szempontból hatékonyabb kommunikációt segít elő. 

Projekt azonosítószáma: TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001
Projekt címe: "Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében"

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában