Hirdetés

2023.12.25. 06:52

Bármelyik napon tervezhet a család közös programot Gyulára

Nem egyenlő a lakásba szorulással a karácsonyi és két ünnep közötti együttlét. A hasonló kikapcsolódást ígérő intézmények és kiállítóhelyek zárva lesznek ugyan, a gyulai vár és az Almásy-kastély azonban folyamatos nyitvatartással és programokkal gondol a családokra. 

PR cikk

Forrás: Shutterstock

Butaság összezárkózni az ünnepekre és a téli szünet idejére a gyulai kiállítóhelyek munkatársai szerint. A szakemberek hisznek abban, hogy az együttlétet élményekkel kiegészítő ajánlataik a legjobbak, amivel a családok megajándékozhatják egymást.  

Épp ezért december 24. kivételével minden nap fogadja a látogatókat Gyula két meghatározó turisztikai attrakciója, a vár és az Almásy-kastély. Még karácsony két napján is 10-16 óra között látogatható lesz mindkét kiállítóhely; rövidebb nyitvatartással csak szilveszter és újév napján kell szembesülniük az oda látogatóknak. Előbbin délelőtt tíztől délután kettőig, míg 2024 első napján déltől 16 óráig tart nyitva a két múzeum.  

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont állandó kiállítása Európa 40 legjobbja között szerepelt 2018-ban, de azóta sem vesztett fényéből, továbbra is hazánk egyik legjobb tárlataként gondolhatunk rá. A kastély új időszaki kiállítása pedig Munkácsy Mihály életét követi nyomon Gyulára kerülésének pillanatától addig, amikor a világ legjobban fizetett festője lett. 

Ráadásul nem pusztán a kiállítások megtekintése miatt érdemes ellátogatni a gyulai kastélyba és a várba. Valamennyi szolgáltatását kínálja december 27-30., majd január 2-6. között mindkét hely. A megszokott módon minden nap elérhetők lesznek tehát a szabadulószobák, s az év közben hétvégére koncentrálódó gyertyafényes tárlatvezetések is indulni fognak naponta. A kastély népszerű Kastélytúra Tacskó Döncivel elnevezésű, kifejezetten a kisgyermekek érdeklődésének és befogadóképességének szem előtt tartásával megalkotott tárlatvezetések sem csak vasárnap várják a családokat ebben az időszakban.  

Szóval az egyedüllét, vagy éppen az összezártság miatti egymásnak esés ellen is érdemes a gyulai várba vagy az Almásy-kastélyba látogatni.  

A vár programjait itt, a kastély eseményeit ide kattintva nézheti meg.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában