Hirdetés

2023.10.16. 08:31

A Békés Húsmanufaktúra termékeinek ízvilága maga a tradíció

A csütörtökön kezdődő Csabai Kolbászfesztiválon ismét megvásárolhatók lesznek a Békés Húsfeldolgozó Kft. kiváló, országszerte és a határokon túl is méltán népszerű, elismert finomságai. A manufaktúra minden termékét minőségi hazai alapanyagokból készíti, ötvözve bennük a békési kolbászkészítés évszázados tradícióit a korszerű gyártási technológiával.

PR cikk

Kovács István, a cég ügyvezetője hírportálunknak elmondta, küldetésüknek tekintik, hogy megőrizzék a hagyományos, minőségi, magyar étkezési kultúrát, ezért családjuk messze földön híres receptje alapján dolgoznak napjainkban is. Termékeiket sóval és füstöléssel tartósítják, kerülve a mesterséges anyagok hozzáadását, hogy minden olyan maradhasson mint régen, így ízviláguk maga a tradíció. 

Ezzel a tradícióval találkozhatnak a gasztronómia kedvelői a Csabai Kolbászfesztiválon, illetve a cég három boltjában, Békésen, Békéscsabán, illetve Gyomaendrődön is. 

Kovács István kiemelte, a fesztiválon ott lesz kedvelt vékony és vastag kolbászuk, a szilvalekváros és a csilis kolbász, a marhabeles szalámi, a kolbászzsír, de sütni való kolbászból, hurkából, cigánkából egyaránt választhatnak az ínyencek. A húsmanufaktúra már több mint 20 éve állandó résztvevője a kolbászfesztiválnak, ami szintén egyfajta értékmérőnek számít.

A finomságok egyébként nem csak a közönség körében rendkívül kedveltek, de szakma is elismeri azokat. A 2011-es Csabai Kolbászfesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek a 10-13 centi metszéslapú Békési Marhabeles Szalámi, ami 2013-ban elnyerte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar Kézműves Remek díjat, s ugyanezt az elismerést érdemelte ki a kiváló, messze földön híres Békési Vastagkolbász is.

A parasztsonka, a kolozsvári szalonna, a sült pörc és a sült császárszalonna ugyancsak népszerű termékeik közé tartozik. A cég mintaboltja Békés mellett már Békéscsabán a helyi Rózsakert piacon, illetve Gyomaendrődön is megtalálható. Mintaboltjaikban és partnereiknél a házi májast, a főtt-rakott csülköt, a füstölt-főtt császárszalonnát is megvásárolhatják az érdeklődők. 

Békési Húsmanufaktúra - Rózsakert Piac
5600 Békéscsaba, Szabó Dezső u. 4.
Telefon: +36-30-568-48-91
E-mail: [email protected] 
Facebook: https://www.facebook.com/bekesipiacterihusbolt

Békés Húsfeldolgozó Kft. - Mintabolt
Cím: 5630 Békés, Széchenyi tér 8.
Telefon: +36-66-410-041
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057182630718

Rostélyos húsbolt
5500 Gyomaendrőd, Fő út 173.
Telefon: +36302792812 
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092450692636

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában