Hirdetés

2023.09.15. 09:09

Várpalota megújult gyöngyszeme, a Trianon Múzeum

A fejlesztés hozzájárul a múzeum látogatóforgalmának négyévszakossá tételén keresztül Várpalota és térsége turizmusának élénkítéséhez.

PR cikk

A várpalotai Zichy-kastély – Trianon Múzeum turisztikai célú fejlesztése (Nemzeti 

Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek támogatása – GINOP- 7.1.1-15-2017-00030) c. projekt keretében létfontosságú állagvédelmi és felújítási célú beavatkozások valósultak meg, ugyanakkor a Trianon Múzeumban megújultak a kiállítási tartalmak is. 

A fejlesztés célja Várpalota és az egész ország egyik emblematikus épületének, a Zichy-kastélynak a rehabilitációja; a nyújtott turisztikai szolgáltatások körének bővítése; 21. századi igényeknek és trendeknek megfelelő, komplex szolgáltatást nyújtó, egyedi turisztikai attrakció kialakítása volt, amely a látogatók számára a kulturált pihenést, ismeretszerzést és a szabadidő minőségi eltöltését szolgálja. 

Projektünk hozzájárul a régió turisztikai versenyképességének növeléséhez, a szezonalitás csökkentéséhez, munkahelyeket teremt és egyedisége révén országos, sőt nemzetközi jelentőségű vonzerővé válhat. 

Várpalotán az elmúlt időszakban jelentős beruházások, fejlesztések valósultak meg. A turisztikai infrastruktúra fejlesztése, az elmúlt évtizedben fokozatosan szépülő Thury-vár is alátámasztja a projekt turisztikai relevanciáját. A megvalósítás szükségességét az is indokolta, hogy a minőségi fejlesztés jelentősen hozzájárul a turistaérkezések és vendégéjszakák számának növekedéséhez. A Zichy-kastély és Trianon Múzeum e fejlesztés nyomán tovább erősíti pozícióját, és Várpalota városa többi kulturális beruházásával együtt a Bakony-Balaton régió egyik fő kulturális turisztikai célpontjává válik. 

További információk: www.trianonmuzeum.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában